Ολοκληρώθηκε με την παρουσία Ολυμπιονικών και πολύ μεγάλη συμμετοχή η 4η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία!

Με τη συμμετοχή 5.376 Τμημάτων/Σχολείων και 234.071 χιλιάδων μαθητών/τριων απ’ όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 4η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία!

O Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Γιώργος Αλικάκος έκλεισε τις εκδηλώσεις τονίζοντας ότι η φετινή συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Ολυμπιακής Παιδείας- Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία», ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και σημείωσε πραγματικά ρεκόρ και ευχαρίστησε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που αγκάλιασαν το πρόγραμμα, δίνοντάς τους ραντεβού την επόμενη χρονιά.

Η θεματική ενότητα της Ολυμπιακής εβδομάδας 2024, ήταν «H Ολυμπιακή εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες πραγματοποίησαν ένα πολύ όμορφο διαδικτυακό ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, γνώρισαν σπουδαίους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, ξεναγήθηκαν στο Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λοζάνης και στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά γιόρτασαν και ανακάλυψαν τις Ολυμπιακές Αξίες, τη φιλία, τον σεβασμό, την αριστεία που είναι αξίες που ισχύουν όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και στη ζωή μας. Μίλησαν για τις θετικές αθλητικές συμπεριφορές και την αθλητική ακεραιότητα με κέντρο τις Αξίες του αθλητισμού.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία ευχαριστούν θερμά όλους τους διακεκριμένους Έλληνες αθλητές Ολυμπιονίκες που στήριξαν την 4η Ολυμπιακή εβδομάδα, εμπνέοντας τους μαθητές, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους και να γνωρίσουν τα αθλήματά τους.

Συμμετείχαν οι αθλήτριες/ές: Έμμα Κατζουράκη (σκοποβολή), Στέφανος Ντούσκος, Ευαγγελία Αναστασιάδου (κωπηλασία), Λευτέρης Πετρούνιας, Βασιλική Μιλλούση (ενόργανη γυμναστική), Παναγιώτα Λύτρα (ρυθμική Γυμναστική), Γιάννης Φουντούλης (υδατοσφαίριση), Κώστας Δουβαλίδης, Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (στίβος), Νάσος Γκαβέλας Παραολυμπιονίκης (στίβος), Σοφία Μαλκογεώργου (συγχρονισμένη κολύμβηση), Αντώνης Τσαπατάκης Παραολυμπιονίκης (κολύμβηση), Γιώργος Μπούγλας (ποδηλασία δρόμου).

Επίσης, ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την υποστήριξη και τις εξαιρετικές παρουσιάσεις, την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας κα Ερωφίλη Κόλλια και τον αρχαιολόγο κ. Κώστα Αντωνόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργο Μαυρωτά, την κα Άγη Κασούμη OLY, επιστημονική συνεργάτη του ΓΓΑ, την κα Χριστίνα Κυράτση, Κλινική Ψυχολόγο, το Ολυμπιακό Μουσείο της Λοζάνης, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και την εξαιρετική εικαστικό κα Ιωάννα Τσαχτσιρλή, που ενέπνευσε τα παιδιά να δημιουργήσουν με το χρωματιστό πινέλο τους στο δρόμο προς το Παρίσι 2024, υπέροχα έργα, ξετυλίγοντας το ταλέντο τους…

Ευχαριστούμε πολύ το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Υφυπουργό κα Ζέττα Μακρή, τη Δ/νση Φυσικής Αγωγής αλλά και τους επιβλέποντες καθηγητές του Προγράμματος κ. Κώστα Γεωργιάδη και κα Ξένια Αργειτάκη, την πρόεδρο της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακoύς Αγώνες κα Βούλα Κοζομπόλη, την Γραμματέα της ΕΘΝ.Ο.Α κα Ντόρα Πάλλη Πετραλιά, την πρόεδρο τoυ Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα Ζυγούρη και όλο το Δ.Σ. της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στην κα Ντενίζ Παναγοπουλου για την άρτια προετοιμασία και συντονισμό της 4ης Ολυμπιακής Εβδομάδας. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κωνσταντίνο Τσιγκαρά για την υπομονή και την σημαντική του υποστήριξη στην επιτυχία και της 4ης Ολυμπιακής εβδομάδας στα Σχολεία καθώς και όλη την ομάδα εργασίας κα Χριστίνα Καλτσά, κα. Μαρία Τσουρή και κ. Σπύρο Αυγουστή που στήριξαν έμπρακτα αυτή την προσπάθεια.

Με το καλό να ανταμώσουμε και του χρόνου!

Ο Πρόεδρος της ΕΘΝ.Ο.Α

Γιώργος Αλικάκος