Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του επικρατώντας 86-60 του ΠΑΟΚ, στο ΣΕΦ

Δύο ημέρες μετά την 8η του Φλεβάρη, ημερομηνία με βαρύνουσα σημασία για την οικογένεια του Ολυμπιακού, όλοι οι παίκτες της ομάδας, όπως και του αντιπάλου, τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της Θύρας, πριν από το τζάμπολ, ενώ όλο το Στάδιο σίγησε στην ενός λεπτού σιγή που τηρήθηκε πριν από το παιχνίδι.

Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα μας που αγωνίστηκε χωρίς τους Γουόκαπ, Μιλουτίνοφ και Παπανικολάου, δεν μπήκε με πολλή ενέργεια στην άμυνα και είδε τον ΠΑΟΚ να παίρνει τα ηνία στο σκοράρισμα από νωρίς (2-6, 2′).  Μέχρι το 5ο λεπτό, ο Σάσα Βεζένκοφ είχε βάλει όλους τους «ερυθρόλευκους» πόντους (8-13, 5′), με τον Εβάν Φουρνιέ να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων για το 11-13, αλλά τους φιλοξενούμενους να «απαντούν» με τον ίδιο τρόπο (11-16). Οι Φαλ και Βιλντόζα έφεραν το παιχνίδι στον πόντο (17-18), όμως το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ στο +4 (17-21). Στη δεύτερη περίοδο, η ομάδα μας βρήκε νέο πρωταγωνιστή επιθετικά στο πρόσωπο του Άλεκ Πίτερς (21-23, 12′), όμως συνέχισε να κυνηγά στο σκορ, λόγω κυρίως της έλλειψης έντασης στην άμυνα (25-33, 15′). Δύο διαδοχικά τρίποντα των Άλεκ Πίτερς και Τάιλερ Ντόρσεϊ έριξαν τη διαφορά στο καλάθι (31-33, 17′), με το ημιχρονο να κλείνει στο 34-35.

Tο τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με μεγαλύτερη συγκέντρωση κι ένταση στην άμυνα, που έφεραν το επιμέρους σκορ 14-1 για την ομάδα μας (48-36, 25′). Οι Πειραιώτες επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους, με τους Σάσα Βεζένκοφ και Εβάν Φουρνιέ να πρωταγωνιστούν επίθετικά και τον Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος να προσφέρει σε άμυνα κι επίθεση, σε μια περίοδο που ολοκληρώθηκε με επιμέρους σκορ 27-8 για την ομάδα μας. Βεζένκοφ και Πίτερς ευστόχησαν σε δύο διαδοχικά τρίποντα στο τέλος του δεκαλέπτου, διαμορφώνοντας το 61-43. Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός, που είδε τον Λούκα Βιλντόζα να αποχωρεί τραυματίας μετά τα πρώτα τρία λεπτά της 3ης περιόδου και να μην παίρνει άλλα λεπτά συμμετοχής, αγωνίστηκε με εκτεταμένο ροτέισον. Οι βάσεις της νίκης όμως είχαν μπει για την ομάδα μας που έχτισε και διατήρησε μια απόσταση 20 πόντων από τον αντίπαλό της (69-38, 34′). Τάιλερ Ντόρσεϊ και Γιαννούλης Λαρεντζάκης ηγήθηκαν στο σκοράρισμα (78-57, 38′) με τους «ερυθρόλευκους» να φτάνουν σε μια εμφατική νίκη με 86-60 και πλέον ετοιμάζονται για το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Δεκάλεπτα: 17-21, 34-35, 61-43, 86-60

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουίλιαμς-Γκος 6 (2/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Λαρεντζάκης 10 (2/6 τρίποντα, 2 ριμπάουντ), Φαλ 3 (6 ριομπάουντ, 4 ασίστ, 2 τάπες), Βεζένκοβ 22 (6/9 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο), Φουρνιέ 11 (3/5 τρίποντα, 6 ασίστ), Μήτρου-Λονγκ, Βιλντόσα 2, Ντόρσεϊ 14 (2/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 5 κλεψίματα), Πίτερς 15 (3/4 τρίποντα), Μένσα 3 (1/1 δίποντο, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ)

ΠΑΟΚ (Καντσελιέρι): Χέντερσον 8 (2/8 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Άπσον 6 (8 ριμπάουντ), Μπάρτλεϊ, Ρέινολντς 19 (3/6 τρίποντα), Κρούζερ 6 (1/4 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Φόρεστερ 8, Ιατρίδης, Περσίδης 7 (1/2 τρίποντα), Κατσίβελης 5 (1/6 τρίποντα, 5 ασίστ), Σκουλαριώτης, Παπαδάκης, Αντετοκούνμπο 1

10.2.2025