Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό, εκτός έδρας, για την 7η αγωνιστική της Stoixian Super League.

Το βαθμό της ισοπαλίας πήρε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναθηναϊκό, στην εκτός έδρας αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Stoixian Super League, μετά το 0-0 στο ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τις ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να σημειώσουν το γκολ που θα έκανε τη διαφορά στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας και απείλησαν την εστία του Τζολάκη, αλλά ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη ευκαιρία στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης. Η πρώτη καλή στιγμή του ματς έγινε με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου, στο 15′, όταν ο Μουζακίτης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα όμως να κοντράρει και να καταλήγει στην αγκαλιά του Λοντίγκιν. Ένα λεπτό μετά ο Τζούρισιτς έκανε το σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή, το οποίο πήγε λίγο άουτ.

Στο 21′ ο Μπακασέτας «γέμισε» από εκτέλεση φάουλ και ο Ίνγκασον πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ στο 25′ ο Έσε έκανε το σουτ από πλάγια θέση αριστερά και είχε την ίδια κατάληξη. Πέντε λεπτά μετά, στο 30′, ο Μλαντένοβιτς σε αντεπίθεση έκανε το σουτ από τ’ αριστερά όμως πήγε άουτ, ενώ στο 35′ ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη στιγμή του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Λοντίγκιν έκανε το λάθος με τον Μαρτίνς να κλέβει την μπάλα και να τη δίνει στον Ελ Κααμπί, ο οποίος μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων και έκανε το πλασέ έχοντας περάσει και τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, αλλά ο Ίνγκασον έδιωξε επάνω στη γραμμή.

Η τελευταία φάση του ημιχρόνου δημιουργήθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Τζολάκη να λέει δύο φορές «όχι» σε πλασέ του Σπόραρ μέσα από τη μικρή περιοχή, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες από τον Παναθηναϊκό και πιο κλασικές. Στο 55′ ο Μουζακίτης «γέμισε» από εκτέλεση κόρνερ και ο Μαρτίνς έκανε το σουτ από πλάγια θέση αριστερά, αλλά η μπάλα πήγε άουτ. Ένα λεπτό μετά ο Μαρτίνς σέντραρε με τον Ελ Κααμπί να είναι μόνος μέσα στην αντίπαλη περιοχή και να κάνει τη γυριστή κεφαλιά, αλλά μπλόκαρε ο Λοντίγκιν. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 71′, ο Μουζακίτης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και πλάγια αριστερά, με τον Λοντίγκιν να διώχνει και ο Κωστούλας από κοντά έκανε την προβολή με την μπάλα να πηγαίνει πάνω από την αντίπαλη εστία.

Στα τελευταία λεπτά επίσης ο Ολυμπιακός είχε δύο ευκαιρίες, στο 90′ το σουτ του Ροντινέι έξω από την περιοχή με το αριστερό πέρασε άουτ, ενώ στο 90+1′ ο Κωστούλας έκανε την κάθετη πάσα, ο Μασούρας μπήκε στην περιοχή και βγήκε τετ α τετ, αλλά το πλασέ που επιχείρησε έδιωξε ο Λοντίγκιν.

Έτσι έμεινε το 0-0, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν τον έναν βαθμό στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό.

Παναθηναϊκός (Ντ. Αλόνσο): Λοντίγκιν, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μπάλντοκ (75′ Κώτσιρας), Αράο, Τσέριν (65′ Μαξίμοβιτς), Τζούρισιτς (65′ Πελίστρι), Τετέ, Μπακασέτας (75′ Ουναί), Ιωαννίδης (44′ Σπόραρ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος, Κοστίνια (62′ Γκαρθία), Έσε, Μουζακίτης (86′ Μασούρας), Ολιβέιρα (46′ Κωστούλας), Μαρτίνς (62′ Βέλντε), Ροντινέι, Ελ Κααμπί

6.10.2024