Ο Ολυμπιακός νίκησε στην Αγγλία με 2-4, στον πρώτο ημιτελικό του UEFA Europa Conference League

Τεράστιος Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει ένα πρώτο σημαντικό βήμα για τον τελικό του UEFA Europa Conference League, νικώντας την Άστον Βίλα με 2-4 μέσα στην Αγγλία, στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν απόλυτα έτοιμοι για το ματς και το έδειξαν αυτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και όταν η Άστον Βίλα πίεσε επίσης έδειξαν ετοιμότητα και έβγαλαν αντίδραση.

Η Άστον Βίλα στο ξεκίνημα του αγώνα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την έδρα της και στο 6′ απείλησε με το σουτ του Ρότζερς έξω από την περιοχή, αλλά έδιωξε σε κόρνερ ο Τζολάκης. Στο 14′ επίσης είχε καλή στιγμή σε μακρινό σουτ του Ντάγκλας Λουίς, με τον Τζολάκη να ενεργεί και πάλι σωστά.

Από εκεί και πέρα όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το πάνω χέρι στον αγώνα. Στο 16′ ο Τσικίνιο έκανε την κάθετη πάσα, ο Ελ Κααμπί βγήκε τετ α τετ και με ωραίο πλασέ άνοιξαν το σκορ στον αγώνα. Λίγα λεπτά μετά ήρθε και το 0-2, όταν ο Τσικίνιο άλλαξε με τον Φορτούνη, η μπάλα πήγε στον Ποντένσε ο οποίος έκανε τη σέντρα και ο Ελ Κααμπί κοντρόλαρε και πλάσαρε για το 0-2 του αγώνα.

 

Στο 39′ ο Ολυμπιακός είχε μία ακόμη καλή στιγμή, όταν ο Φορτούνης βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε το σουτ από τα δεξιά έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα πήγε άουτ. Η Άστον Βίλα μπόρεσε να μειώσει και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντιαμπί έκανε την κάθετη πάσα και ο Γουότκινς με πλασέ έκανε το 1-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Άγγλοι μπήκαν με σκοπό να πιέσουν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 52′. Πάσα του Μπέιλι, πλασέ του Νταμπί από πλάγια θέση δεξιά σημείωσε το 2-2.

Ο Θρύλος όμως μπόρεσε να αντιδράσει αμέσως και στο 55′ κέρδισε το πέναλτι σε χέρι του Ντάγκλας Λουίς σε κεφαλιά του Ρέτσου μετά από κόρνερ του Φορτούνη. Την εκτέλεση ανέλαβε στο 56′ ο Ελ Κααμπί και «έγραψε» το 2-3, πραγματοποιώντας ο ίδιος το χατ τρικ μέσα στην Αγγλία. Και στο 67′ ήρθε και το 2-4 με το σουτ του Έσε έξω από την περιοχή!

 

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν και πάλι να πιέσουν, αλλά ο Ολυμπιακός είχε καλή ευκαιρία στο 80′, όταν ο Τσικίνιο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή επάνω στην κίνηση, αλλά έδιωξε ο Όλσεν.

Ένα λεπτό μετά η Άστον Βίλα κέρδισε το πέναλτι σε ανατροπή του Κάρμο στον Ντουράν. Την εκτέλεση ανέλαβε στο 84′ ο Ντάγκλας Λουίς, ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ. Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν στο 90+3′, με τον Φορτούνη να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά κατέληξε άουτ και έτσι έμεινε το 2-4 με το Θρύλο να κάνει ένα σημαντικό βήμα για πρόκριση στον τελικό του UEFA Europa Conference League, ενόψει του δεύτερου ημιτελικού στις 9 του μήνα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Άστον Βίλα (Ο. Έμερι): Όλσεν, Κας, Κόνσα, Λανγκλέ, Ντίνιε, Ντάγκλας Λουίς, ΜακΓκιν, Μπέιλι (84′ Ζανιόλο), Ντιαμπί (84′ Ιρογκμπουνάμ), Ρότζερς (74′ Ντουράν), Γουότκινς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα (46′ Ρίτσαρντς), Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Έσε, Τσικίνιο, Ιμπόρα, Φορτούνης, Ποντένσε (70′ Όρτα), Ελ Κααμπί.

 

3.5.2024