Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Ατρόμητο με 2-0 για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Νίκη του Ολυμπιακού επί του Ατρόμητου στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-0, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» μαζί με τον κόσμο τους στο κάστρο τους, μπόρεσαν να επιστρέψουν στις επιτυχίες και να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

Η ομάδα του Πειραιά ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και μπόρεσε να σημειώσει από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο για να πάρει τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός με αρκετά νέα πρόσωπα στην αρχική του ενδεκάδα έβγαλε «φρεσκάδα», αν και την πρώτη ευκαιρία στο ματς την είχε ο Ατρόμητος, όταν στο 2′ ο Ουάρντα έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και μπλόκαρε σταθερά ο Τζολάκης. Λίγο αργότερα, στο 5′, ο Κωστούλας εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο της άμυνας των φιλοξενούμενων και έκανε την κεφαλιά από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή αναγκάζοντας τον Χουτεσιώτη να διώξει σε κόρνερ.

Στο 26′ ο Ροντινέι μετά από ωραία ατομική ενέργεια έκανε το σουτ με τον Χουτεσιώτη να αντιδρά και πάλι σωστά, ενώ στο 34′ το σουτ του Κοστίνια στην κίνηση κατέληξε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, στο 37′, ο Χουτεσιώτης σε έξοδό του «γκρέμισε» τον Βέλντε μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε τη βούλα του πέναλτι. Στο 40′ την εκτέλεση ανέλαβε ο Ροντινέι και άνοιξε το σκορ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε το σκηνικό, ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι και τις ευκαιρίες στο ματς. Στο 53′ ο Κωστούλας έκανε την πάσα με το κεφάλι στον Ροντινέι και ο Βραζιλιάνος με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Στη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, στο 60′, ο Μουζακίτης έδωσε στον Κοστίνια με τον Πορτογάλο να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή και ο Χουτεσιώτης έδιωξε ξανά. Ο Ολυμπιακός είχε δεύτερο δοκάρι στο 68′ σε σέντρα σουτ του Κοστίνια από τα δεξιά, ενώ το 2-0 έγινε το 74′. Συγκεκριμένα, ο Μουζακίτης έκανε με τη μία ωραία μπαλιά για τον Ελ Κααμπί, ο Μαροκινός πήρε την μπάλα στην περιοχή κερδίζοντας κατά κράτος τη μονομαχία με τον προσωπικό του αντίπαλο και πλάσαρε με το αριστερό στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Η τελευταία καλή στιγμή στον αγώνα ήταν στο 83′ το σουτ του Τσικίνιο έξω από την περιοχή, με τον Χουτεσιώτη όμως να μπλοκάρει σταθερά.

Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη στο γήπεδό τους με 2-0 και πλέον έχουν να υποδεχτούν την Μπράγκα την Πέμπτη (03/10), για τη 2η αγωνιστική της league phase του UEFA Europa League.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Αποστολόπουλος (69′ Ορτέγκα), Ρέτσος, Κάρμος, Κοστίνια, Ροντινέι, Βέλντε (46′ Γουίλιαν), Μουζακίτης, Στάμενιτς (61′ Έσε), Ολιβέιρα (61′ Τσικίνιο), Κωστούλας (68′ Ελ Κααμπί).

Ατρόμητος (Π. Γκαρσία): Χουτεσιώτης, Κίνι, Μπρόρσον, Μανσούρ, Αθανασίου, Τσινγκάρας (71′ Μίχορλ), Ουεντραόγκο, Γκονζάλες (82′ Καλοσκάμης), Μπακού, Ουάρντα, Φαν Βέερτ (61′ Γιουμπιτάνα).

30.9.2024