Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο πρώτο του ευρωπαϊκό ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης», επικρατώντας της SC Braga με 3-0.

Το πρώτο του ευρωπαϊκό ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά την κατάκτηση του UEFA Europa Confernece League, έδωσε ο Ολυμπιακός και υποδεχόμενος την SC Braga νίκησε με 3-0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής league phase UEFA Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι σε όλη την αναμέτρηση, καθώς είχαν την κατοχή της μπάλας και έλεγχαν το ματς.  Ο Ολυμπιακός από την αρχή του αγώνα έδειξε τη διάθεση που είχε για να πιέσει ψηλά και να κάνει το δικό του παιχνίδι στο χορτάρι. Μόλις στο 5′ δημιούργησε και την πρώτη του καλή στιγμή όταν ο Μαρτίνς βγήκε στην αντεπίθεση από αριστερά, έκανε την πάσα στον Ελ Κααμπί ο οποίος σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του πρώτου. Η SC Braga κατάφερε να πάρει κάποια μέτρα στο γήπεδο και να απειλήσει στο 21′ με τον Μαρτίνεζ να κάνει το σουτ από πλάγια αριστερά μέσα από την περιοχή και τον Τζολάκη να μπλοκάρει.

 

Στο 25′ ο Ροντινέι από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή των Πορτογάλων, έκανε το σουτ αλλά ο Ματέους έδιωξε, ενώ στο 31′ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Έσε έξω από την περιοχή. Δύο λεπτά μετά, στο 33′, ο Ροντινέι σέντραρε από τα δεξιά έκανε την κεφαλιά ο Ελ Κααμπί και μπλόκαρε ξανά ο Ματέους. Η SC Braga είχε μία ακόμη καλή στιγμή στο 38′ όταν άλλαξε την μπάλα μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Ρ. Όρτα έκανε το σουτ από τ’ αριστερά και έδιωξε ο Τζολάκης σε κόρνερ.

Στο 45ο λεπτό της αναμέτρησης όμως ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Μαρτίνς μετά από λάθος γύρισμα του Α. Όρτα κατέβασε ωραία την μπάλα και την «πάτησε» για τον Ελ Κααμπί, ο οποίος με πλασέ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0 στο ματς.

 

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 53′, ο Ροντινέι έκλεψε την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και βγήκε στην αντεπίθεση από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο επερχόμενος Έσε με πλασέ «έγραψε» το 2-0.

Στο 55′ ο Ολυμπιακός βγήκε σε νέα αντεπίθεση, με τον Τσικίνιο να κάνει το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ, ενώ στο 59′ έγινε 3-0 από τον Θρύλο. Πίεση ψηλά του Ολυμπιακού, έκλεψε την μπάλα ο Γουίλιαν και έδωσε στον Ροντινέι ο οποίος «έκοψε» στην περιοχή και ο Ελ Κααμπί με πλασέ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, διαμορφώνοντας και το τελικό αποτέλεσμα.

 

Η SC Braga το μόνο που κατάφερε στη συνέχεια ήταν να απειλήσει στο 70′, όταν ο Μπρούμα βγήκε τετ α τετ και τον σταμάτησε ο Τζολάκης, ενώ στην επαναφορά ο Ρ. Όρτα από πλάγια θέση και σε κενή εστία έκανε το πλασέ με τον Κάρμο να διώχνει επάνω στη γραμμή.

Έτσι έμεινε το 3-0 υπέρ του Θρύλου και πλέον το μυαλό όλων στρέφεται στο ματς της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, για το πρωτάθλημα της Stoiximan Super League.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο (81′ Πιρόλα), Ρέτσος (73′ Ντόη), Κοστίνια, Έσε, Μουζακίτης, Τσικίνιο (58′ Γουίλιαν), Μαρτίνς (73′ Ολιβέιρα), Ροντινέι (81′ Μασούρας), Ελ Κααμπί.

Μπράγκα (Κ. Καρβαλιάλ): Ματέους, Φερέιρα, Νιακατέ, Αρέι-Μπι, Μάριν (68′ Ρ. Φερνάντεζ), Βίτορ Καρβάλιο (46′ Γκόρμπι), Α. Όρτα (68′ Γκόμεζ), Μπρούμα, Μαρτίνεζ (46′ Γκάρμπι), Ρ. Όρτα, Ζ. Φερνάντεζ (68′ Ελ Ουαζάνι).

3.10.2034