Ο ΟΦΗ, είδε τον Ατρόμητο να παίρνει την ισοπαλία 1-1 στις καθυστερήσεις.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ισορροπημένα και έμελλε το γκολ του ΟΦΗ, μόλις στο 9ο λεπτό, να αλλάξει τους συσχετισμούς του.

Μπόρχα Γκονθάλεθ με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή, και παρότι σε αρκετά διαγώνια θέση, στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα  για το 1-0.

Ο ΟΦΗ άλλαξε ψυχολογία, ανέβασε στροφές αλλά και ένταση μετά το γκολ του Ισπανού και πήρε τα ηνία του αγώνα. Δίχως να δημιουργήσει κλασσική ευκαιρία, έχοντας σωστές τις γραμμές του δεν απειλείθηκε από τον Ατρόμητο που έβγαλε φάσεις με Μίρχολ, Φαν Βέερτ να αστοχούν.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για ένα 10λεπτο παίρνοντας την κατοχή της μπάλας όμως ο ΟΦΗ με σωστή ανασταλτική λειτουργία δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν κλασσικές ευκαιρίες. Το ημίχρονο βρήκε τον ΟΦΗ να είναι μπροστά στο σκορ, σχετικά εύκολα με βάση την εικόνα του πρώτου 45λεπτου.

Παρ’ όλα αυτά ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που είχε την καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο με τον Ισέκα, εντελώς μόνος από το ύψος του πέναλτι να σουτάρει ψηλά άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, είχε μια διαφορετική εικόνα με τον Ατρόμητο να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά τον ΟΦΗ να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα να ξεπεράσει τις επιθέσεις του με τον Χριστογεώργο να είναι θεατής του αγώνα. Ο ΟΦΗ απείλησε πρώτος στο 49′ με τον Κοσέλεφ να διώχνει το σουτ του Ριέρα ενώ ο Ατρόμητος μέχρι το 70′ δεν είχε απειλήσει καθόλου.

Οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση τους στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα με τον Χριστογεώργο να κάνει μεγάλη επέμβαση στο τετ α τετ του Γιουμπιτάνα στο 83′ ενώ στην αντεπίθεση ο ΟΦΗ απείλησε με την κεφαλιά του Χιμένεθ να φεύγει άουτ. Ο Ατρόμητος στην δεύτερη φάση του στο παιχνίδι κατάφερε να πάρει τον βαθμό όταν σκόραρε στο 93′ με τον Γιουμπιτάνα διαμορφώνοντας το 1-1.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Γκονθάλεθ, Μπρεσάν (71′ λ.τ. Χριστόπουλος), Λαμπρόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης, Καραχάλιος (83′ Μαρινάκης), Γαγιέγος, Μπάκιτς (71′ Νους), Αποστολάκης (83′ Κουτεντάκης), Ριέρα (62′ Χιμένεθ), Ισέκα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Κοσέλεφ, Κίνι, Μπρόρσον, Μανσούρ, Αθανασίου, Ουεντραόγκο, Έντερ (83′ Καλοσκάμης – 98′ Σταυρόπουλος), Μίχορλ (58′ Βρακάς), Μπάκου (58′ Καρλίτος), Ουάρντα, Φαν Βέερτ (58′ Γιουμπιτάνα).

25.8.2024