Ο πολιτιστικός οργανισμός «Λυκόφως» γιορτάζει 20 χρόνια με ένα πλούσιο ρεπερτόριο για τη σεζόν 2024-25!

Μέσα σε 20 χρόνια πορείας ο πολιτιστικός οργανισμός «Λυκόφως» έχει κατακτήσει το δύσκολο επίτευγμα του συνδυασμού εμπορικής επιτυχίας και υψηλού καλλιτεχνικού αποτελέσματος. Έχει βάλει τη σφραγίδα του σε ιστορικές πλέον παραστάσεις -όπως «Festen – Οικογενειακή Γιορτή» (2006), «Mistero Buffo» (2012), «Κατερίνα» (2014) και «Όταν έκλαψε ο Νίτσε» (2011) στο Θέατρο Θησείον, «Φάουστ» (2016) στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, «Κουκλόσπιτο» (2015) στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων κ.ά. Έχει καταφέρει τις πιο ηχηρές θεατρικές μετακλήσεις ξένων καλλιτεχνών και θεσμών στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια (Μόνικα Μπελούτσι – 2021, Τζον Μάλκοβιτς – 2022, Κρατικό Θέατρο Τουρκίας – 2024 κ.ά). Έχει ανεβάσει τη μοναδική διεθνή παραγωγή όπερας από ιδιωτικό φορέα στην Ελλάδα (Νόρμα, Ηρώδειο – 2023) και δύο πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα υπερπαραγωγές μουσικών παραστάσεων («Η αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ» 2022 και «Scrooge & Ghosts & Rock ‘n’ Roll» 2023). Διατηρεί τα πιο σημαντικά ρεκόρ καλλιτεχνικής και εισπρακτικής επιτυχίας στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου των τελευταίων ετών (Αντιγόνη – 2022, Οιδίπους επί Κολωνώ – 2023). Έχει καινοτομήσει εισάγοντας πρώτος το Εφηβικό Θέατρο στην Ελλάδα («Chatroom», Θέατρο Χώρα, 2008), αλλά και φέρνοντας στη χώρα μας πολύ επιτυχημένες διεθνείς θεατρικές δράσεις, όπως το περίφημο «24 hour plays» (2014). Και έχει επενδύσει σε περισσότερες από 500 θεατρικές παραστάσεις μικρής και μεγάλης κλίμακας σε ολόκληρη την Ελλάδα, δίνοντας πολλές φορές την ευκαιρία του πρώτου βήματος σε πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες που έκτοτε καθιερώθηκαν στην ελληνική σκηνή και υποστηρίζοντας με τόλμη το νέο ελληνικό θέατρο, με ισχυρότερο παράδειγμα την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής για μια 10ετία.

Φέτος, ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Λυκόφως» και ο ιδρυτής του Γιώργος Λυκιαρδόπουλος, μαζί με ένα δυναμικό σύνολο εργαζομένων και συνεργατών, συμπληρώνουν 20 χρόνια λειτουργίας και ισχυρής παρουσίας προσφέροντας σταθερά υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους Έλληνες θεατές και θεατρόφιλους.

Τη νέα σεζόν η «Λυκόφως» θα παρουσιάσει τις παραστάσεις της σε μερικούς από τους ιστορικότερους χώρους της Αθήνας: Αμφι-θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου, Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Θέατρο Παλλάς, Θέατρο Πορεία, Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας.

Στο πλούσιο πρόγραμμα της για τη θεατρική σεζόν 2024-25 περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η επετειακή παράσταση «Όταν έκλαψε ο Νίτσε» που επιστρέφει ύστερα από 13 χρόνια, το παγκόσμιο δικαστικό δράμα-φαινόμενο «Prima Facie» που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι επαναλήψεις των sold out

επιτυχιών «The Doctor» και «Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί», ενώ η χρονιά ξεκινάει με τη διεθνή μετάκληση από το Παρίσι του θρυλικού αντρικού μπαλέτου «Les Ballets Trockadero de Monte Carlo». Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά η «Λυκόφως» εντάσσει στον προγραμματισμό της και παιδική σκηνή με το θρυλικό “Καπλάνι της Βιτρίνας” της Άλκης Ζέη.

Από τις 15 συνολικά ελληνικές και διεθνείς παραγωγές που προγραμματίζει η «Λυκόφως» για τη σεζόν 2024-25 σε Ελλάδα και εξωτερικό, δείτε αναλυτικά παρακάτω τις έξι πρώτες πρεμιέρες που προμηνύουν έναν «καυτό» θεατρικό Οκτώβριο και κάντε έγκαιρα την κράτησή σας για να προλάβετε την early bird προσφορά, στις περισσότερες από αυτές: όλα τα εισιτήρια στην τιμή των 12 ευρώ έως τις 20 Σεπτεμβρίου!

«LES BALLETS TROCKADERO DE MONTE CALRO»

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ

2, 3, 4, 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Προπώληση: https://pallastheater.com/les-ballets-trockadero-de-monte-carlo/Les Ballets Trockadero De Monte Carlo – Εισιτήρια – Θέατρο Παλλάς (pallastheater.com)

Συμπαραγωγή με τις Θεατρικές Σκηνές

Το πιο ανατρεπτικό θέαμα κλασικού χορού που έρχεται στη χώρα μας για δεύτερη φορά! Οι θρυλικοί «Trocks» από το Τροκαντερό και το Σηκουάνα, 13 χρόνια μετά τη sold out εμφάνισή τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών που καθήλωσε κοινό και κριτικούς, καταφθάνουν αυτόν τον Οκτώβριο στη σκηνή του Θεάτρου Παλλάς και μόνο για 4 παραστάσεις. Το διάσημο και πολυσυζητημένο μπαλέτο «Les Ballets Trockadero de Monte Carlo», ο πιο αγαπημένος ανδρικός θίασος χορευτών στο κόσμο, αποτελούμενος αποκλειστικά από άνδρες χορευτές οι οποίοι ερμηνεύουν γυναικείους ρόλους, χαρίζει στο κοινό ακριβώς αυτό που υπόσχεται: συγκίνηση και άφθονο γέλιο. Η ομάδα «φαινόμενο» που μετράει 50 χρόνια ζωής, με εκατοντάδες παγκόσμιες περιοδείες, διθυραμβικές κριτικές και συνεργασίες με κορυφαίους χορογράφους και χορευτές όπως ο Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, έρχεται στη χώρα μας από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου. Επιδέξιοι παρωδοί και ταυτόχρονα ικανότατοι χορευτές κλασικού μπαλέτου, υπόσχονται ένα ανατρεπτικό και υψηλής αισθητικής θέαμα, αποτίοτας φόρο τιμής στην παράδοση του κλασικού χορού και αποδομώντας ταυτόχρονα την σοβαροφάνεια της εποχής, σε μια φαντασμαγορική και ξεκαρδιστική γιορτή, με κομψό χιούμορ, ταλέντο, ευρηματικότητα, ακρίβεια και σεβασμό στη χορευτική τέχνη.

 

«Ο ΡΟΖΕΝΚΡΑΝΤΖ ΚΑΙ Ο ΓΚΛΙΝΤΕΝΣΤΕΡΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΙ»

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

EARLY BIRD προσφορά: 12 ευρώ όλα τα εισιτήρια έως 20 Σεπτεμβρίου