Ο Σπύρος Παρασκευάκος συναντά την Κατερίνα Παράσχου στην ταράτσα του Micraasia – Πέμπτη 15 Ιουνίου

Ο Σπύρος Παρασκευάκος συναντά ξανά την Κατερίνα Παράσχου στην Ταράτσα του Micraasia στο Γκάζι, την Πέμπτη 15 Ιουνίου.

Σαν φυσική συνέχεια των room sessions που έκανε ο Σπύρος λίγο πριν τις καραντίνες με την Κατερίνα τα οποία ήταν και η αφορμή για να γνωριστούν και να της γράψει το πρώτο της τραγούδι με τίτλο «Εκδοχή» σε στίχους του Σταύρου Σταύρου.

Ύστερα από δύο χειμωνιάτικες σεζόν, βρίσκονται ξανά για μια και μοναδική φορά να το γιορτάσουν καλοκαιρινά την Πέμπτη 15 Ιουνίου σε μία από τις πιο όμορφες ταράτσες της πόλης!

Πέμπτη 15 Ιουνίου –  Ώρα έναρξης : 21.30   

Micraasia – Κωνσταντινουπόλεως 70 Αθήνα

Τηλέφωνο κρατήσεων:6909247999

Είσοδος: 6 ευρώ.

Λίγα λόγια για τον Σπύρο Παρασκευάκο

Ο Σπύρος Παρασκευάκος είναι τραγουδοποιός και συνθέτης. Έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και ασχολείται κατά κύριο λόγο με το τραγούδι.

Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας, σπούδασε περιβάλλον στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Παράλληλα ξεκίνησε να ασχολείται και με τη μουσική σπουδάζοντας κλασικό πιάνο.

Είναι επίσης απόφοιτος του εργαστηρίου μουσικής για θέατρο του Εθνικού Θεάτρου και σπουδάζει σύγχρονο τραγούδι και φωνητική με την Έλλη Πασπαλά.

Διακρίθηκε στην 4η ακρόαση της Μικρής Άρκτου του Παρασκευά Καρασούλου όπου και κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι «Γλυκός Γενάρης» με ερμηνευτή τον Απόστολο Κίτσο. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε το πρώτο του album «Απ’ το μηδέν» με ερμηνευτή τον Ζαχαρία Καρούνη και το δεύτερο album «Τρίτη έξοδος» σε στίχους του Γιάννη Βασιλόπουλου και ερμηνεύτρια την Δήμητρα Σελεμίδου. Σύντομα θα κυκλοφορήσει, ως τραγουδοποιός πλέον, το τρίτο του album. Προάγγελοι αυτού του album είναι τα τραγούδια «Τραπεζάκι σαλονιού» και «Αγαπαμε». Παράλληλα κυκλοφόρησε και την πρώτη του ποιητική συλλογή «Μικρά καρφιά», επίσης από τη Μικρή Άρκτο.

Έχει γράψει τραγούδια και συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι Φοίβος Δεληβοριάς, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Μάνος Ελευθερίου, Γιώτα Νέγκα, Βικτώρια Ταγκούλη, Nalyssa Green κ.ά.

Έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις όπως  «Υγρά μάτια» του Κ. Παππά, «Virtual reality» του Η. Παρασκευόπουλου, «Το πράσινο μου το φουστανάκι» της Λένας Κιτσοπούλου καθώς και για το θεατρικό αναλόγιο «Μια νύχτα για τον Σαίξπηρ» σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης. Με την ομάδα Αίολος έγραψε μουσική στις παραστάσεις «Ο μικρός εγώ» βασισμένο στο μυθιστόρημα «Τα ρέστα» του Κώστα Ταχτσή, «Ματωμένος γάμος» του F.G.Lorca και «Οδός Ολύμπου 12» βασισμένο στην «Ελληνική μυθολογία» του Νίκου Τσιφόρου σε σκηνοθεσία του Βασίλη Ανδρέου.

Λίγα λόγια για την Κατερίνα Παράσχου

H Κατερίνα Παράσχου γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1995, στην Λευκωσία της Κύπρου. Από πολύ μικρή κατάλαβε πως ζει για την μουσική. Μπήκε στον κόσμο της μουσικής, ακούγοντας μεγάλους συνθέτες όπως Χατζιδάκι, Κουγιουμτζή και Ζαμπέτα. Είχε γύρω της μια οικογένεια που αγαπά και ασχολείται με την μουσική.

Έκανε μαθήματα κιθάρας και πιάνο σε ωδείο. Στα 16 της μπήκε στο Μουσικό Λύκειο Λευκωσίας. Εκεί έκανε κυρίως κλασσικό τραγούδι και πιάνο. Της έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχει σε παρά πολλούς διαγωνισμούς στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. Επίσης στο πλαίσιο αυτό συνεργάστηκε σε μεγάλες εκδηλώσεις μαζί με τον Δημήτρη Μπάση, την Χαρούλα Αλεξίου, τον Γιώργο Νταλάρα και τον Γιάννη Κότσιρα.

Το 2013 συμμετείχε στον Κυπριακό διαγωνισμό τραγουδιού, με το τραγούδι ” Ήλιε μου”, μαζί με τον Ανδρέα Ελεσνίτσαλη, κερδίζοντας την 3η θέση και το βραβείο ερμηνείας.

Σπούδασε στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και στο Εθνικό Ωδείο, στο Τμήμα Σύγχρονου Τραγουδιού. Κατά την διάρκεια των σπουδών της, από το 2015 έως τώρα, συνεργάστηκε με τους Γιάννη Μαρκόπουλο, Αντώνη Μιτζέλο, Μιχάλη Χατζηγιάννη, Δημήτρη Μπάση, Γιώτα Νέγκα, Κώστα Μακεδόνα, Κατερίνα Κούκα, Στέλιο Διονυσίου, Παντελή Θαλασσινό και Γεωργία Νταγάκη. Τον Σεπτέμβριο του 2017 συμμετείχε στην μουσική παράσταση “Ζήτω το Ελληνικό τραγούδι”, του Διονύση Σαββόπουλου, στο μεταλλείο της Σκουριώτισσας, στην Κύπρο.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της, αφιερώθηκε πλήρως στο τραγούδι και την μουσική. Κάνει διάφορες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές, και συναυλίες σε Αθήνα και Κύπρο.

Από τον Δεκέμβριο του 2018, ξεκίνησε μια σειρά εμφανίσεων με τον Σπύρο Παρασκευάκο, στα «Room Sessions» του μουσικοσυνθέτη, ως βασική συνεργάτιδα. Μαζί ετοιμάζουν την πρώτη της δισκογραφική δουλειά.