Πάνω από 700 οι Ισραηλινοί νεκροί και τουλάχιστον 413 οι Παλαιστίνιοι νεκροί –

Τραγικός ο απολογισμός μέσα σε δύο μέρες πολέμου στην Μέση Ανατολή. Τουλάχιστον 700 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από την επίθεση που εξαπέλυσε χθες Σάββατο πρωί η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας στην ισραηλινή επικράτεια, μεταδίδουν σήμερα αργά το απόγευμα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, σε νεότερους προσωρινούς απολογισμούς.

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι 2.243 άνθρωποι στο Ισραήλ τραυματίστηκαν επίσης από τις επιθέσεις της Χαμάς.

Τουλάχιστον 413 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 78 παιδιά και 41 γυναίκες, έχουν σκοτωθεί από τις αεροπορικές επιθέσεις που εξαπέλυσε χθες το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε σήμερα το βράδυ το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας του θύλακα.

Επίσης, σχεδόν 2.300 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις ισραηλινές επιδρομές.

Το Ισραήλ κήρυξε σήμερα επισήμως τον πόλεμο στη Χαμάς μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε χθες το πρωί το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα από τη Λωρίδα της Γάζας, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται λιγότερες από 48 ώρες μαχών και συγκρούσεων σε πάνω 1.000 νεκρούς συνολικά και απροσδιόριστο αριθμό ομήρων.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε για έναν «μακροχρόνιο» πόλεμο, ο οποίος άφησε σχεδόν 1.000 νεκρούς συνολικά σε λιγότερο από 48 ώρες, σύμφωνα με τους τελευταίους επίσημους απολογισμούς που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα Κυριακή βράδυ. Περισσότεροι από 600 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ και 2.000 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 200 «σε κρίσιμη κατάσταση», σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τουλάχιστον 700 Ισραηλινούς νεκρούς.

«Εχθρικές δυνάμεις εξακολουθούν να βρίσκονται στο έδαφος» του Ισραήλ και «ενισχύουμε τις δυνάμεις μας, ειδικά κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, καθαρίζοντας την περιοχή», δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, υποσχόμενος ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα καταδιώξουν «τρομοκράτες όπου κι αν βρίσκονται».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η «11η Σεπτεμβρίου» του Ισραήλ, φόβοι των κατοίκων της Γάζας για την ισραηλινή απάντηση – ΑΠΕ-ΜΠΕ (amna.gr)