Παγκόσμια διανομή σε δημοφιλείς κινηματογραφικές πλατφόρμες εξασφάλισε η Κινηματογραφική Εταιρεία Κουίντα

Παγκόσμια διανομή σε Αμερική και Καναδά σε δημοφιλείς κινηματογραφικές πλατφόρμες εξασφάλισε η κινηματογραφική Εταιρεία Κουίντα για τις παραγωγές της . Πρεμιέρα θα κάνει  το πολυβραβευμένο κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ «Take a Trip» τις επόμενες εβδομάδες. Platforms: * Web * Android * iOS * Roku * Chromecast * Google Play Store * Amazon Fire TV * LG TV * Apple TV * Google TV * Android TV * Samsung TV.

Ταυτόχρονα το «Take a Trip» συνεχίζει τη βραβευμένη του διαδρομή έχοντας ταξιδέψει σε περισσότερες από 35 χώρες και έχοντας κερδίσει ως τώρα 37 διεθνή βραβεία (σκηνοθεσίας, σεναρίου, φωτογραφίας, μουσικής, κειμένου και αφήγησης) και  90 επίσημες συμμετοχές.

Ο δημιουργός Χρήστος Καρακάσης με το ντοκιμαντέρ του ‘Take a trip’, μας οδηγεί σε ένα πυκνό χωροχρονικό συνεχές, από το παρελθόν της πόλης του Λονδίνου ως το σήμερα της, σε ένα ταξίδι όχι μόνο εξωτερικό αλλά και εσωτερικό, το οποίο μας αφορά όλους. Με επίκεντρο το Λονδίνο, συντροφιά με τα κείμενα της μυθιστοριογράφου Βασιλικής Κάππα, ξετυλίγεται το ταραγμένο παρελθόν της πόλης και μαζί του η ιστορία του κόσμου, την περίοδο του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, όταν οι ουρανοί του Λονδίνου γέμιζαν με καπνούς και τα σιδερένια πουλιά της Luftwaffe σκορπούσαν τον θάνατο στους δρόμους του Λονδίνου. Επιστρέφοντας στο παρόν, περιηγούμαστε ανάμεσα στους σταθμούς των τρένων και τις όχθες του Τάμεση, στο Westminster και στο Camden Town, στο Βρετανικό μουσείο και στο Hyde Park. Συμπορευόμαστε με τους αγωνιστές που μάχονται για μια κοινωνία με ίσα δικαιώματα, που διαδηλώνουν κατά της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού και για μια αναβαθμισμένη παιδεία, χωρίς την οποία είμαστε καταδικασμένοι να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. 

Η μοναδική επιτυχία της ταινίας σε τόσο διαφορετικές μεταξύ τους χώρες επιβεβαιώνει πως το κεντρικό της μήνυμα καταφέρνει να αγγίζει σε βάθος τον θεατή, από όποια κουλτούρα κι αν προέρχεται. Φράσεις από το εμπνευσμένο κείμενο της αφήγησης του “Take a Trip” εντάχτηκαν και στο επικοινωνιακό κείμενο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης: «Μπορεί τελικά το ταξίδι να είναι μόνο εσωτερικό. Μπορεί και η ίδια η πόλη να είναι μόνο εσωτερική. Τι άλλωστε είναι μια πόλη, παρά ο τρόπος που την βλέπουμε;».

Η σχέση παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος στην ιστορία του κόσμου, η δική μας σχέση με τον κόσμο, αυτό που φέρουμε μέσα μας και το βαθύ μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφή βίας έχει χαρίσει στην ταινία πραγματικό κοινό και θεατές που την έχουν εντάξει στις αγαπημένες τους ταινίες.

Ο σωστά δουλεμένος και προσεκτικά ζυγισμένος λόγος της Βασιλικής Κάππα απευθύνεται το ίδιο σε όλους, παράγοντας απλώς διαφορετικούς βαθμούς και είδη συγκίνησης. «Σαν ποτάμι μέσα στα κτίρια, οι άνθρωποι μοιάζουν πολύ, ειδικά όταν είναι θυμωμένοι». Η εσκεμμένη σύγκρουση του συγγραφέα-αφηγητή τελικά οδηγεί σε μια ειλικρινή προσωπική ομολογία που απεκδύεται κάθε περιττή λογοτεχνική φόρμα για να αναβαπτιστεί στο καθαρό νόημα του χρόνου «που ξεδιπλώνει σαν κουβάρι».  Η Ταινία γέννησε ένα νέο δημιουργικό πλαίσιο όπου η ζωγραφική, ο κινηματογράφος και η συγγραφή ενώθηκαν, και προχώρησαν σε μια δημιουργική σύζευξη με σημειολογικές προεκτάσεις που διευρύνουν την τυπική αντίληψη για τα όρια των τεχνών και ιδιαίτερα του δημιουργικού ντοκιμαντέρ. 

 

Σενάριο – Σκηνοθεσία- Μοντάζ  Χρήστος Ν. Καρακάσης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: George Devon, Διονύσιος Δήμας, Χρήστος Ν. Καρακάσης

Κείμενα – Αφήγηση: Βασιλική Κάππα

Μουσική Σύνθεση: Γρηγόρης Γιαρέλης

Βοηθός Σκηνοθέτη-Ηχοληψία: Νίκος Ψαλτάκης

Βοηθός Παραγωγής: Μαρία Κάππα

IMDB https://www.imdb.com/name/nm3765821/

Χώρες Παραγωγής Αγγλία-Ελλάδα  – διάρκεια 30min – form 4k-DCP

Facebook page https://www.facebook.com/koyintaTrip/

Take a Trip IMDB https://www.imdb.com/title/tt15354796

Παραγωγή Κινηματογραφική Εταιρεία Κουίντα www.kouinta-production.gr

Συνεργάτης-Συμπαραγωγός-Διανομή: Εταιρεία Tickets Tickets

5.6.2023