Προγραμματική σύμβαση συνεργασίας για τα 59α Δημήτρια….

Στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Δήμαρχο, Στέλιο Αγγελούδη και η οποία περιλαμβάνει σειρά δράσεων συναυλιών, λόγιας μουσικής, όπερας, μουσικού θεάτρου, όπερας για παιδιά, χορού και εκπαιδευτικών εργαστηρίων κ.ά.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης αμέσως μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ευχαρίστησε θερμά την υπουργό Πολιτισμού «γιατί είχαμε υποβάλλει το αίτημα για την ενίσχυση και τη στήριξη των φετινών, επόμενων και μεθεπόμενων Δημητρίων και μέσα σε δύο μήνες υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση και οι εποπτευόμενοι φορείς του υπουργείου Πολιτισμού οι οποίοι συμμετέχουν στα Δημήτρια είναι υψηλού επιπέδου παραγωγές και για πρώτη φορά η πόλη θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει.

Μέσα σε δύο μήνες σχεδιάστηκαν και αποφασίστηκαν αυτές οι δράσεις των φετινών Δημητρίων με τις οποίες πραγματικά εκ μέρους της δημοτικής αρχής αισθάνομαι βαθιά υποχρεωμένος και ευχαριστώ την κ. Μενδώνη.

Ευχαριστώ τους φορείς του υπουργείου Πολιτισμού που σχεδίασαν μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Γάκη και τις υπηρεσίες Πολιτισμού του δήμου μια καινοτόμα, πρωτοφανή και άρτια πρόταση για τα φετινά Δημήτρια τα οποία οι συμπολίτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν. Με υψηλού επιπέδου παραγωγές. Ευχαριστώ τα Διοικητικά Συμβούλια του Μεγάρου Μουσικής, της Λυρικής Σκηνής, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης που σε μια αγαστή συνεργασία δημιούργησαν ένα πολιτιστικό πρόγραμμα για τα Δημήτρια για τα οποία είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς» τόνισε ο κ. Αγγελούδης.

Από την πλευρά της η κ. Υπουργός αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης :

«Είναι μια προγραμματική σύμβαση μονοετής για διάφορους διαχειριστικούς λόγους, κατ΄ ουσία όμως μέσα από ένα μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου με το Υπουργείου Πολιτισμού θα καλύψουμε μια τριετία – 2024, 2025, 2026- όπου οι εποπτευόμενοι φορείς του υπουργείου Πολιτισμού και συγκεκριμένα η Εθνική Λυρική Σκηνή, ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκη και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συμμετέχουν όχι απλώς με κάποιες εκδηλώσεις αλλά συμβάλλουν πάντα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και υπηρεσίες του Δήμου στη διαμόρφωση του προγράμματος των Δημητρίων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την καλή συνεργασία που έχουμε όλη αυτή την περίοδο, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τις υπηρεσίες του Δήμου που υποστήριξαν την διαδικασία αυτή, τα διοικητικά συμβούλια των τριών φορέων και τους καλλιτεχνικούς διευθυντές οι οποίοι συνεργαζόμενοι μεταξύ τους και με τους αρμόδιους παράγοντες του Δήμου Θεσσαλονίκης συγκρότησαν το πρόγραμμα των Δημητρίων. Περιμένουμε όλοι την έναρξη και φυσικά όλες τις εκδηλώσεις που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο και θα φτάσουν έως τα τέλη Οκτωβρίου. Είναι ιδιαίτερη χαρά για το υπουργείο Πολιτισμού που συμβάλει με τον τρόπο αυτό στη διαμόρφωση της πολιτιστικής εικόνας της πόλης μέσα από τον συγκεκριμένο θεσμό των Δημητρίων με την ιστορικότητα και την βαρύτητα που έχει»

7.8,2024