Προφυλακιστέα η 57χρονη για τον βαρύ οπλισμό

Προφυλακιστέα κρίθηκε, μετά την απολογία της, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα η 57χρονη, που συνελήφθη μαζί με τον 54χρονο σύζυγό της, καθώς βρέθηκε στο σπίτι τους βαρύς οπλισμός.

Ο 54χρονος, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι έχει λάβει προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, υποστήριξε στην ανακριτική διαδικασία ότι ήταν συλλέκτης διαφόρων οπλικών συστημάτων. Σύμφωνα με την απόφαση η 57χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα με την αιτιολογία ότι αν αφεθεί ελεύθερη μπορεί να τελέσει αξιόποινες πράξεις, όπως η προμήθεια και άλλων όπλων.

Σε δήλωση του στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του ζευγαριού Δημήτρης Στεφανίδης ανέφερε ότι «η απόφαση για εμάς φαίνεται παντελώς περίεργη και άδικη και θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα». Ο γιος του ζευγαριού ανέφερε σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση, πως η μητέρα του αλλά και ο ίδιος δεν γνώριζαν την ύπαρξη όλων αυτών των οπλικών συστημάτων υπογραμμίζοντας ότι «ο πατέρας μου είναι εθνοφύλακας και βραβευμένος σκοπευτής από τον στρατό. Δεν έχει ποινικό Μητρώο και ποτέ δεν μας έδειξε ότι ασχολείται με κάτι παράνομο». Από την πλευρά του ο κ. Στεφανίδης σημείωσε ότι «τα όπλα που βρέθηκαν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πουθενά, δεν εμπλέκεται με οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια ή κάτι παράνομο όπως ακούγεται”.

Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι του ζευγαριού βρέθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, μεγάλες ποσότητες όπλων και εκρηκτικών, ενώ επιπλέον όπλα εντοπίστηκαν σε δεύτερη κρύπτη στην σκεπή του σπιτιού.

31.1.2024