ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ LIVE STREAMING ΓΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ

Το livestreaming στις παραστατικές τέχνες Streater project

Στο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ-ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ

· Τέσσερεις Ευρωπαϊκοί καλλιτεχνικοί οργανισμοί στους δαιδαλώδεις και πάντα ενδιαφέροντες δρόμους της τεχνολογίας

· Συνεργάζονται, ερευνούν και εκπαιδεύουν ανήσυχους νέους να αντλούν και να εμπνέονται από τον συνδυασμό του ζωντανού θεάτρου και του live streaming.

Επικεφαλής και συντονιστής του έργου που εντάσσεται στο πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής ένωσης είναι το θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ. Από την Ελλάδα επίσης είναι η Action synergy ενώ συμμετέχουν επίσης το DAH THEATER από το Βελιγράδι και το AIDA Foundation από την Βερόνα της Ιταλίας.

Μιλάμε για το streater project. (www.streater.eu)

Οι τέχνες μοιάζει να είναι το τελευταίο πεδίο που οι νέες τεχνολογίες τελικά θα κατακτήσουν. Αλίμονο αν ηλεκτρονικοί υπολογιστές η ρομπότ παρήγαν έργα τέχνης που τα έβλεπαν αλλά ρομπότ. Ο Κόσμος μας δεν θα ήταν ανθρώπινος.

Ωστόσο οι νέες τεχνολογίες είναι εδώ και κάνουν αισθητή την παρουσία τους όλο και πιο πολύ όχι μόνο στην παραγωγή θεαμάτων αλλά και στην διάδοσή τους στο κοινό.

Είναι το LIVE STREAMING που με τα δικά του μέσα θα καθιερώσει ένα καινούργιο τρόπο καλλιτεχνικής έκφρασης δίπλα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Εννοούμε εκείνες τις παραστάσεις όπου ζωντανοί ηθοποιοί απευθύνονται σε θεατές σε απομακρυσμένα μέρη, χώρες η ηπείρους. Σ΄ αυτήν την περίπτωση υπάρχει ο χαρακτήρας του ζωντανού αλλά και του ταυτόχρονου.

Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει το STREATER PROJECT. Ένα πρόγραμμα ERASMUS+ που είναι ίσως το πρώτο διατυπωμένο έργο για παραστάσεις θεάτρου η χορού live streaming. Τέσσερεις καλλιτεχνικοί και τεχνολογικοί οργανισμοί δουλεύοντας για 2 χρόνια θα προσεγγίσουν τον ευαίσθητο αυτό κόμβο του θεάτρου και της τεχνολογίας.

Στο θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ που είναι ο συντονιστής του προγράμματος γίνονται ήδη σεμινάρια πάνω στην τεχνολογία του Livestreaming και θα γίνουν και στην συνέχεια τον Μάιο.

Γι΄ αυτό το λόγο όποιος θέλει μπορεί να στείλει ένα σύντομο βιογραφικό στο εμαιλ projects@aeroplio.gr για να συμμετάσχει στα σεμινάρια που είναι ΔΩΡΕΑΝ μέσα στα πλαίσια του προγράμματος.