Σε εξέλιξη στο κατάμεστο το Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας Λάρισας η σύσκεψη των αγροτών

Σε εξέλιξη, παρουσία εκατοντάδων παραγωγών, βρίσκεται αυτή τη στιγμή η προγραμματισμένη πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας.

«Είμαστε όλοι αγρότες και είμαστε ενωμένοι, χωρίς χρώματα. Μας ενώνει η αγροτιά και τίποτα άλλο», φώναξαν οι αγρότες από την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Νίκαιας, στην έναρξη του Πανελλήνιaς σύσκεψης των αγροτών.

«Να βρεθούν λύσεις που θα ικανοποιούν ανάγκες κι όχι λύσεις για επικοινωνιακούς λόγους», σημείωσε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Καρδίτσας, Κώστας Τζέλας στην τοποθέτησή κατά την έναρξη της Πανελλαδικής σύσκεψης των αγροτών στη Νίκαια.

Οι αγρότες εξετάζουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με αποκλεισμό των εθνικών οδών και του Ισθμού της Κορίνθου, κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ και διαδήλωση έξω από τη Βουλή, κλείσιμο μεγάλων τελωνείων αλλά και «εισβολές» για δράσεις με τα αγροτικά μηχανήματα στα κέντρα των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους έως να ικανοποιηθούν τα αιτήματα επιβίωσης που έχουν θέσει προς την κυβέρνηση, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν να είναι κοινά από όλους όσους βρέθηκαν στη Νίκαια.

«Δεν υπάρχουν σκέψεις υποχώρησης, δεν υπάρχει προοπτική για εμάς αν γυρίσουμε πίσω», ανέφερε ο κ. Μαρούδας σημειώνοντας πως θα πρέπει να καταλήξουν άμεσα σε αιτήματα και να αποσταλούν στην κυβέρνηση με τους ίδιους να ζητούν συνάντηση από τον πρωθυπουργό. «Από εδώ μέσα να βγούμε σαν μια γροθιά και να δώσουμε τη μάχη από σήμερα κιόλας μέχρι να νικήσουμε και θα το πετύχουμε», κατέληξε.

Αυτή την ώρα αγρότες από όλη την Ελλάδα παίρνουν το λόγο και καταθέτουν αιτήματα και προτάσεις.

6.2,2024