Σικελία: Συλλήψεις για αγοραπωλησία ψήφων και συνεργασία στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την μαφία

Σεισμός στην περιοχή της Σικελίας. Μετά από έρευνα της εισαγγελία της Κατάνης και των καραμπινιέρων έγιναν έντεκα  συλλήψεις με κατηγορίες για αγοραπωλησία ψήφων και συνεργασία με την μαφία για την εκλογή το 2015 του σημερινού δημάρχου του δήμου  Τρεμεστιέρι,  Santi Rando, ο οποίος είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

Στην όλη υπόθεση εμπλέκεται και ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Σικελίας Λούκα Σαμαρτίνο, ο οποίος τέθηκε σε αργία για ένα χρόνο για διαφθορά

Ο Σαμαρτίνο, σημαντικό στέλεχος της Λέγκα στην Σικελία, ήταν υπεύθυνος για την αγροτική πολιτική του νησιού. Η πολιτική του σταδιοδρομία είχε ξεκινήσει από το μετριοπαθές κέντρο και είχε συνεχιστεί με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και με την Ζωντανή Ιταλία, τον μικρό πολιτικό σχηματισμό του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

Η έρευνα, όπως διέρρευσε, αφορά, μεταξύ των άλλων, «συνεργασία» πολιτικών της τοπικής αυτοδιοίκησης με την μαφία, με στόχο την παροχή υποστήριξης από μέρους του οργανωμένου εγκλήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Παράλληλα, η παράνομη αυτή δράση φέρεται να προέβλεπε και εξασφάλιση σειράς επιχειρηματιών «φιλικά προσκείμενων» στο όλο ψηφοθηρικό σύστημα.

17.4.2024