Στον εισαγγελέα σήμερα αυτοβούλως ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος

Ο κ. Πολυχρονόπουλος, που αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, θέλει να επισκεφθεί στον εισαγγελέα για να απαντήσει ήδη από την αρχή της διαδικασίας. Να υπενθυμίσουμε ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να εμφανιστεί και να δώσει εξηγήσεις σε αυτή τη φάση καθώς δε του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ούτε έχει κληθεί από την αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Ο κ. Πολυχρονόπουλος βρισκόταν από το Σάββατο στην Πάτρα. Ωστόσο μετά τις αποκαλύψεις ανέστειλε τη δράση που είχε προγραμματίσει στην πλατεία Γεωργίου.

Στο πόρισμα που έφερε στο φως το «Πρώτο Θέμα» αναφέρεται ότι από τον Ιανουάριο του 2020, ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «ο Άλλος Άνθρωπος», μαζί με συγγενικό του πρόσωπο και έναν συνεργάτη του, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, πείθοντας μεγάλο αριθμό ανθρώπων να προβούν σε δωρεές. Το ποσό που αποκόμισε φέρεται να αγγίζει τα 600.000 ευρώ. Στη συνέχεια, γίνονταν αναλήψεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα χρήματα περνούσαν σε εταιρείες τυχερών παιχνιδιών.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών βρέθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των δύο φερόμενων συνεργών του, καθώς ο ίδιος δεν διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό. Η Αρχή έχει διατάξει τη δέσμευση κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων και επενδυτικών προϊόντων του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας και των άλλων προσώπων που εμπλέκονται.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha πριν λίγα 24ωρα, ο κ. Πολυχρονόπουλος απέρριψε τις κατηγορίες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να με ψάξουν καλά, δεν έχω κανέναν πρόβλημα και να έρθουν να με πάρουν αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος». Πρόσθεσε επίσης πως «δεν είναι μόνο 600.000 ευρώ. Είναι πάνω 1,5εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο με τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, μιλάμε για 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητό, υπολογίστε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν».

29.1.2027