Στ. Κασσελάκης: Οι αγρότες έχουν κάθε δίκιο να είναι εξοργισμένοι.

«Είστε αδικημένοι, έχετε κάθε δίκιο να είστε εξοργισμένοι, να είστε στα μπλόκα» ήταν τα λόγια του Στέφανου Κασσελάκη προς τους αγρότες, οι οποίοι νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποίησαν διαδήλωση στην είσοδο της  ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είπε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη θέλει να αγοράσει λίγο χρόνο από τους αγρότες και όχι να λύσει το πρόβλημά τους». Ο ίδιος συνομίλησε με τους αγρότες από τα μπλόκα και δεσμεύτηκε ενώπιον τους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα στηρίξει τον αγώνα τους με κάθε τρόπο.

«Υπάρχει αισχροκέρδεια, να σταματήσει αυτή η κοροϊδία», είπε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «παίρνει χρήματα από τους αγρότες και δίνει τζάμπα χρήμα στα συμφέροντα».

«Προεκλογικά ο πρωθυπουργός μιλούσε για εισαγόμενη ακρίβεια, ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η Ελλάδα-μπανανία. Την αποκαλεί μπανανία τη χώρα. Προεκλογικά έλεγε για μειώσεις φόρων, τώρα βάζει τεκμαρτό» παρατήρησε ο κ. Κασσελάκης και συνέχισε: «Εάν ήθελε η κυβέρνηση να καταργήσει τον ειδικό φόρο στο αγροτικό πετρέλαιο, θα το έκανε. Εάν ήθελε να βάλει πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, θα το έκανε».

Kατά την περιήγησή του στην Agrotica, ο Στ. Κασσελάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αγρότες, που μεταξύ των άλλων εξηγούσαν γιατί ήταν κούφιες οι χθεσινές εξαγγελίες Μητσοτάκη:

3.2.2024