Στ. Κασσελάκης στο STAR: Έχει ευθύνες ο κρατικός μηχανισμός για τις καταστροφές από την κακοκαιρία

Μιλώντας στο Star, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως «πρόκειται για μεγάλη διοικητική ανεπάρκεια του κράτους που έχει κομματικό πρόσημο» και προσέθεσε: «Ο μηχανισμός αδυνατεί να σώσει ζωές. Δεν είναι άτυχος ο Βόλος είναι το κράτος που δεν έχει προστατεύσει τον πολίτη του, δεν έχουμε επενδύσει στην πρόληψη. Το γεγονός ότι υπάρχει κλιματική κρίση κάνει ακόμη πιο σημαντικό την προστασία του πολίτη».

Υπογράμμισε πως πρέπει να «υπάρξει ανασυγκρότηση στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας». «Υπάρχει μπέρδεμα αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφορετικών υπηρεσιών. Χρειάζεται συντονισμός, καλύτερο οργανόγραμμα και καλύτερη απορρόφηση των πόρων ώστε να γίνουν και τα απαραίτητα έργα. Χρειάζεται μεγάλη αρωγή από το κράτος» είπε ο κ. Κασσελάκης και προσέθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί ξανά τον Βόλο.

Απαντώντας στη κριτική του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ είπε: «Καλύτερα ο πρωθυπουργός να ασχολείται με τον εκσυγχρονισμό του κράτους και να μην ασχολείται με εμένα. Υπάρχει στη Βουλή ο πρόεδρος της ΚΟ, Σωκράτης Φάμελλος που απαντά στον Κ. Μητσοτάκη. Ο Κ. Μητσοτάκης κάνει μία επικίνδυνη δουλειά για τις ζωές του Έλληνα πολίτη. Την έχουμε δει στα Τέμπτη, στις φωτιές και τις πλημμύρες. ‘Εχει ζωές στα χέρια του που βασίζονται στον εκσυγχρονισμό του κράτους».

Σημείωσε ακόμη ότι «δεν είναι πρόβλημα η απουσία μου από την Βουλή» και προσέθεσε ότι «τα μέλη με επέλεξαν για να τους εκφράσω. Είναι μία ανακούφιση για μένα ότι υπάρχει ο κ. Φάμελλος γιατί είναι τεράστιο το έργο που πρέπει να γίνει».

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε ανέφερε: «Είναι πολλοί οι λόγοι που ένα κόμμα έχασε τη μισή του δύναμη. Στην ουσία. Από τότε που ήταν κυβέρνηση. Δεν είναι μόνο ένας λόγος. Σίγουρα το στοίχημα της απλής αναλογικής δεν πέτυχε. Αυτός είναι ο κύριος λόγος. Όχι δεν πιστεύω (στην απλή αναλογική). Αυτό έχει αποδειχθεί. Πιστεύω στην αυτοδύναμη σύγχρονη Αριστερά. Και πιστεύω ότι μόνο με ένα πολύ μεγάλο λαϊκό μήνυμα μέσω ψήφου, δηλαδή λαϊκή ετυμηγορία θα μπορέσει η χώρα να δει τις μεγάλες τομές που χρειάζεται ενάντια στους μηχανισμούς των συμφερόντων που δυστυχώς διώχνουν πάρα πολλούς Έλληνες στο εξωτερικό».

Παράλληλα τόνισε πως «Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει όχι μόνο να είναι ενωμένη αλλά θα πρέπει να μεγεθυνθεί. Διότι η Αριστερά δεν πρέπει να φοβάται την κανονικότητα. Δεν είναι κανονικότητα αυτό το οποίο ζούμε στο Βόλο. Στις ανισότητες εντός της Αττικής. Στην οικονομία μας με τις ελάχιστες απολαβές που έχουν οι μισθωτοί που ζούνε για να δουλεύουν».

Σημείωσε επίσης, πως πρέπει να είμαστε όλοι νηφάλιοι. «Είμαστε στην πολιτική για τον πολίτη. Είμαι ανοιχτός σε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Τους καλώ να έρθουν μαζί ώστε να γίνουμε κυβέρνηση», είπε.
Υποστήριξε πως «το κόμμα είναι για τον πολίτη, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Είμαι ο υπηρέτης του κόμματος».

Για τη στρατιωτική θητεία του είπε: «Εννοείται πως θα πάω στρατό και είναι τιμή μου, τιμή μου να επιστρέφω στην πατρίδα και να την υπηρετώ. Θα πάω σύντομα, εφόσον συνεδριάσουν τα όργανα και μπουν τα πράγματα σε σειρά, έχω άψογη συνεργασία με τον κ. Φάμελλο, δεν θα επιλέξω εγώ τη μονάδα αλλά θα ήθελα σε ακριτικό νησί ή την παραμεθόριο, στην αρχή της χώρα μας. Όπου πάμε για την Ελλάδα αγωνιζόμαστε, είμαι ενθουσιασμένος για τη θητεία, είναι συγκινητικό να είμαι στη χώρα μου και να προσφέρω όπως μπορώ»

28.9.2023