Συμβούλιο Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, 28 Μαΐου 2024

Κύρια αποτελέσματα

Η 58η σύνοδος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου («ΕΟΧ») πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 28 Μαΐου 2024.

Το Συμβούλιο του ΕΟΧ συζήτησε τη συνολική λειτουργία της Συμφωνίας για τον ΕΟΧ και πραγματοποίησε συζήτηση προσανατολισμού με θέμα «Ο ρόλος της πράσινης μετάβασης στην ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης: προκλήσεις και ευκαιρίες».

Τα μέρη της συμφωνίας για τον ΕΟΧ εξέδωσαν κοινή δήλωση με την ευκαιρία της 30ής επετείου από την έναρξη ισχύος της συμφωνίας.

Οικογενειακή φωτογραφία του Συμβουλίου του ΕΟΧ

Της συνεδρίασης προήδρευσε η κ. Hadja Lahbib, Υπουργός Εξωτερικών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικού Εμπορίου και των Ομοσπονδιακών Πολιτιστικών Ιδρυμάτων του Βελγίου, εκπροσωπώντας την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρέστησαν η κα Thórdís Kolbrún Reykfjörd Gylfadóttir, Υπουργός Εξωτερικών της Ισλανδίας, ο κ. Espen Barth Eide , Υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας, η κα Dominique Hasler, Υπουργός Εξωτερικών του Λιχτενστάιν καθώς και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Maro š Šefčovič και εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης.

Πολιτικός διάλογος

Της συνεδρίασης του Συμβουλίου του ΕΟΧ προηγήθηκε άτυπος πολιτικός διάλογος με τα κράτη ΕΟΧ ΕΖΕΣ. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην Ουκρανία/Ρωσία, τη Γεωργία και τη Μέση Ανατολή.

28.5.2024