Συνάντηση Μητσοτάκη – Κασσελάκη στη Βουλή

Ο   Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ρώτησε αν προσαρμόστηκε στους καινούργιους χώρους. «Στη Βουλή όχι ακόμα, αλλά μια ημέρα εύχομαι πλήρως» του απάντησε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος πρόσθεσε πάντως ότι έχει προσαρμοστεί σίγουρα στο κομματικό περιβάλλον και πρόσθεσε: «Και στην Ελλάδα, που όπως ξέρετε έχουμε ευθύνη να φέρουμε τους απόδημους πίσω. Είναι εθνική ευθύνη. Είναι εθνικό στοίχημα. Οι απόδημοι να μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα τους σε μια χώρα με ισονομία και ισοπολιτεία».

«Έχουμε κάνει μια καλή αρχή με το νομοσχέδιο το οποίο δίνει πια τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικούς καταλόγους της πατρίδας μας και κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίζουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους και νομίζω ότι σε αυτό τουλάχιστον έχουμε ένα εθνικό χρέος όλα τα κόμματα να κινητοποιήσουμε τους Έλληνες αυτούς», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στ. Κασσελάκης: .. με δικαίωμα στο εκλέγειν και όχι στο εκλέγεσθαι. Και πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να δώσουμε περιφέρειες στους ομογενείς ώστε να μπορούν οι ίδιοι να εκλέγουν εκπροσώπους της δικής τους κοινότητας.

Κ. Μητσοτάκης: Αυτά θα τα συζητήσουμε, ο εκλογικός νόμος, ενόψει των εκλογών είναι καθορισμένος. Και προφανώς το δικαίωμα του εκλέγεσθαι το έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και ανάμεσα σε πολλά άλλα θα το συζητήσουμε ….

1.11.2023