ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Όχι στην υποψηφιότητα Κασσελάκη…. Σ. Κασσελάκης : ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ

Με πλειοψηφία πέρασε η απόφαση να μην είναι υποψήφιος στην διαδικασία εκλογής αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Την Παρασκευη με 138 ψήφους σε σύνολο 151 παρόντων  μέλη της Κεντρικής Επιτροπής . Σημειώνεται ότι αρνήθηκαν να πάρουν καρτελάκια διαπίστευσης προκειμένου να αποτρέψουν την απαρτία και την λήψη της απόφασης οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη καθώς και στελέχη που θεώρησαν “διχαστικό” τον αποκλεισμό.

Η απάντηση ήρθε με δήλωση της Θεοδώρα Τζάκρη:

«Δεν υπάρχει απαρτία. Το μόνο που μένει είναι με διάταγμα να αποκλείσουν τη συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές. Άραγε οι 3 που με την μετακίνηση τους προσχώρησαν στην λογική αποκλεισμού ενός δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου έχουν το ανάστημα να υποστηρίξουν τα όσα δρομολογούν; Oφείλουμε να καταθέσουμε το θαυμασμό μας για το σθένος προσώπων – ήπιων κατά τα άλλα- σαν την Ράνια, μειλίχιων σαν την Μαριλίζα, η οποία όπως και ο χαμογελαστός Νίκος Παππάς ζήτησαν ρητή δήλωση για την απόσυρση του εξωδίκου από τον Στέφανο Κασσελάκη»

Ο Θανάσης Οικονόμου δήλωσε:

«Δεν πήραμε καρτελάκι, δεν δώσαμε διαπιστευτήρια, θέλουν να μας προσμετρήσουν ώστε να δημιουργήσουν τεχνητή απαρτία. Είναι πολιτική η στάση μας να μην νομιμοποιούμε τέτοιου είδους διαδικασίες. Είναι διαδικασίες που θυμίζουν μαύρες μέρες των στρατοδικών της Χούντας»

Η απάντηση ήρθε από το μέλος της ΚΕ Γιάννη Ματζουράνη:

«Η ΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει κανονικά πάρα τις απεγνωσμένες προσπάθειες κάποιων μελών να δημιουργήσουν πρόβλημα. Απαρτία υπάρχει και έχει διαπιστωθεί. Ωστόσο η παρουσία πολλών μελών εκτός αιθούσης χωρίς να παίρνουν κάρτα και κάνοντας δηλωσεις δείχνει ότι περιφρονούν την δημοκρατική λειτουργεί του κόμματος εμποδίζουν την κανονική λειτουργία του ανώτατου οργάνου που είναι η ΚΕ»

Το μέλος της Κ.Ε. Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε:

« Μετά από περιπέτεια 11 μηνών  ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στην πολιτική ζωή του τόπου. Τώρα σειρά έχουν ένα βαρύ πολιτικό συνέδριο για όλα όσα έχει χτυπήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως και οι πρωτοβουλίες συνεργασίας προς τον υπόλοιπο προοδευτικό κόσμο για να δημιουργηθεί ένας πλειοψηφικός κυβερνητικός πόλος».

Αξίζει να σημειωθεί οτι από τη συνεδρίαση ο Παύλος Πολάκης απείχε και από την Κρήτη, δήλωσε:

«Εξώδικα και φαντασιώσεις μεγαλείου αποσύρθηκαν, τακτικές αποκλεισμού υποψηφίων ματαιώνονται. Ο νικητής των εκλογών θα προκύψει στο φως ,με τιμια αντιπαράθεση και με όλους παρόντες»

Η απάντηση του  του Στέφανου Κασσελάκη ήρθε με αναρτησή του στο διαδίκτυο:

«Η φωνή μας είναι το συνέδριο» ενώ δίπλα στην φωτογραφία του  το μήνυμα «Είμαι εδώ».

βλέποντας το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ  στις 8 – 10 Νοεμβρίου.

13.10.2024