Τι προέβλεπαν οι τροπολογίες που κατέθεσε ο Ν. Ηλιόπουλος στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δεν έγιναν δεκτές

Τρεις τροπολογίες, που κατέβηκαν ως ενιαία πρόταση, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Οι τροπολογίες που κατέβηκαν ως ενιαία πρόταση και δεν έγιναν δεκτές:

1. Το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν είναι θετικό για τον πολιτικό μας χώρο. Βρισκόμαστε ακόμα στον κύκλο που όρισε το αρνητικό αποτέλεσμα των βουλευτών εκλογών. Καταγράφεται μάλιστα περαιτέρω υποχώρηση των δυνάμεών μας. Στον δρόμο για τις ευρωεκλογές οφείλουμε να προβληματιστούμε για το πώς θα σπάσουμε τον αρνητικό εκλογικό κύκλο εντός του οποίου βρισκόμαστε.

2. Ο προϋπολογισμός αποτυπώνει την ακραία πολιτική της ΝΔ. Μία πολιτική που οξύνει τις ανισότητες, στηρίζεται στο σχέδιο για φθηνή εργασία, και επιτρέπει την παραγωγή υπερκερδών σε μια σειρά από κλάδους της οικονομίας.

Τα αιτήματα για μια προοδευτική φορολογική πολιτική, ενίσχυση των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων και ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους αποτελούν βασικά στοιχεία της εναλλακτικής πολιτικής μας πρότασης.

Η νεοφιλελεύθερη αντίληψη των trickle down economics που εμφανίζει το κεφάλαιο και το κέρδος ως δύναμη ευημερίας και μείωσης των ανισοτήτων έχει αποδειχθεί ότι δεν φέρει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

3. Η ΠΓ αποδοκιμάζει στελέχη που κόντρα στην γραμμή για υποστήριξη προοδευτικών υποψηφίων δήλωσαν δημόσια στήριξη σε ψηφοδέλτια από τον συντηρητικό χώρο.

Η ανάγκη για την ύπαρξη κοινών μετώπων ενάντια στην πολιτική της ΝΔ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μετατραπεί σε συζήτηση περί ρευστοποίησης του πολιτικού μας χώρου.

Η πρόταση για τον οδικό χάρτη του συνεδρίου προέβλεπε την διεξαγωγή του τέλη Ιανουαρίου και όχι Φεβρουαρίου, όπως ήταν η αρχική πρόταση.

19.10.2023