«Το λεωφορείο του Καραγκιόζη» -Ένα μαγικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα

Ένα μαγικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα με γιγαντοφιγούρες
Θεάτρου Σκιών και ζωντανή μουσική!

 

Ο Ηλίας Καρελλάς, που οι παραστάσεις του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Θέατρο Κάππα συγκινούν και ενθουσιάζουν το παιδικό κοινό τα τελευταία χρόνια, επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι με μια ολοκαίνουργια μουσική κωμωδία, που θα παρουσιαστεί στην Αθήνα, αλλά και σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.  

Μια παράσταση που εμπνέεται από το κλασικό Θέατρο Σκιών και την επικαιρότητα, για θεατές κάθε ηλικίας!

Με όχημα ένα παλιό λεωφορείο, ο αγαπημένος σκηνοθέτης και σκιοπαίκτης μας προσκαλεί σε μια παράσταση – συναυλία με συχνές στάσεις γέλιου! Από την Θράκη μέχρι την Κρήτη και από το Ιόνιο ως το Αιγαίο, ο Καραγκιόζης, τα Κολλητήρια, ο Μπάρμπα-Γιώργος, ο Μορφονιός, ο Σταύρακας, η Βεζυροπούλα και άλλες πολλές γιγαντοφιγούρες σκιών, μας αφηγούνται τις ιστορίες τους μετά μουσικής.

Μουσικοί συνοδοιπόροι του Ηλία Καρελλά θα είναι η επταμελής ανατρεπτική μπάντα πνευστών Hasta Brassta, που θα μας ταξιδέψει μέσα από απίστευτα ηχοχρώματα σε pop, disco, balkan και Ελληνικούς ρυθμούς και η Χαρά Τσαλπαρά με το ακορντεόν και τη φωνή της θα μας μαγέψει με αγαπημένα παραδοσιακά και όχι μόνο τραγούδια!

Το λεωφορείο με οδηγό τον Καραγκιόζη μετατρέπεται σε μπερντέ σταθμεύοντας σε διαφορετικούς προορισμούς της Ελλάδας, συστήνοντάς μας τις ιστορίες και τα έθιμα του κάθε τόπου μέσα από ένα «πρωτότυπο μουσικό κολλάζ».

Μια παράσταση που εμπνέεται από  την ελληνική παράδοση με σύγχρονη ματιά για παιδιά από 2 έως 102 ετών!

Παραγωγή: Φώτης Παπαγεωργίου / Ίλιον plus