Το Μαρόκο κήρυξε σήμερα τριήμερο εθνικό πένθος – Στους 2000 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι 2.012 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 2.059 τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων 1.404 σε κρίσιμη κατάσταση. Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,8 με επίκεντρο περίπου 72 χιλιόμετρα (45 μίλια) νοτιοδυτικά του Μαρακές.

Στο χωριό Amizmiz κοντά στο επίκεντρο, τα σωστικά συνεργεία περισυνέλεξαν τα ερείπια με γυμνά χέρια. Η πεσμένη τοιχοποιία μπλόκαρε τα στενά δρομάκια. Έξω από ένα νοσοκομείο, περίπου 10 πτώματα κείτονταν καλυμμένα με κουβέρτες καθώς πενθούντες συγγενείς στέκονταν κοντά.

Το Μαρόκο κήρυξε σήμερα τριήμερο εθνικό πένθος μετά τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής και άφησε πάνω από 1.000 νεκρούς, ανακοίνωσε το βασιλικό υπουργικό συμβούλιο.

«Αποφασίστηκε να κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια», ανέφερε το παλάτι σε δελτίο τύπου που δημοσίευσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων MAP, μετά από συνεδρίαση του συμβουλίου που έγινε υπό την προεδρία του βασιλιά Μοχάμεντ ΣΤ’.

Προσφορές βοήθειας και άλλες αντιδράσεις από ξένες κυβερνήσεις στον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Μαρόκο αργά την Παρασκευή, σκοτώνοντας περισσότερους από 2000 και καταστρέφοντας κτίρια στην πιο θανατηφόρα δόνηση που έπληξε τη χώρα εδώ και δεκαετίες.

Ξένες αντιδράσεις και προσφορές βοήθειας για την αντιμετώπιση του σεισμού στο Μαρόκο | Reuters

Πηγή reuters news