Το πρώτο Ειδικά Προσαρμοσμένο Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, με Νευροδιαφορετικοτητα παίρνει Σάρκα και Οστά και θα είναι έτοιμο τον Οκτώβρη στην Αθήνα.

Οι πιο ιδιαίτεροι αλλά κατά τα άλλα χαρισματικοί φίλοι μας με ΔΕΠΥ και ΑΥΤΙΣΜΟ χαμηλών αναγκών, πλέον θα έχουν άλλη μια κοινότητα που θα νιώθουν αποδεκτοί και ασφαλείς ώστε να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους δημιουργώντας τις δικές τους παραστάσεις, μικρού μήκους ταινίες, συγγραφή θεατρικών κειμένων και σεναρίων.

Η κοινότητα αυτή, που έχει σκοπό να αφήσει το δικό της αποτύπωμα στο φάσμα των νευροδιαφορετικών συνανθρώπων μας έχει όνομα.

Η Lotus θα καλύψει τόσο την ανάγκη για έκφραση, εκδήλωση των συναισθημάτων, την ανάγκη για κοινωνικοποίηση καθώς και την ανάπτυξη της φαντασίας στα πλαίσια της δημιουργίας παράστασης, αλλά και την υποστήριξη των ίδιων και της οικογένειας τους μέσα από την Συμβουλευτική και την Θεραπευτική προσέγγιση, με τα εργαλεία που όλοι οι Coaches οφείλουν να διαθέτουν.

Ένα καινοτόμο project που προετοιμάζω τα τελευταία χρόνια, χτίζοντας με κάθε λεπτομέρεια το ιδανικό Ειδικά Προσαρμοσμένο Θεατρικό Εργαστήρι, για ανήλικους και ενήλικους που η Νευροδιαφορετικότητα του τον άφησε κοινωνικά αδικημένο .
Για την Lotus και εμένα, θα γίνουν οι Πρωταγωνιστές μια κοινότητας που η Χαρά της δημιουργίας θα μας φέρει πιο κοντά, θα θεραπεύσει, γιατί το θέατρο θεραπεύει.

Καθώς το Life Coaching έχει μπει στην ζωή μας τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα, τόσο στην ΔΕΠΥ όσο και στο φάσμα του ΑΥΤΙΣΜΟΥ υψηλής λειτουργικότητας, οι στρατηγικές που ακολουθούμε έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα.
Ατομικές και ομαδικές συναντήσεις, διά ζώσης και μέσω διαδικτύου είναι στο πρόγραμμα.

Η εξέλιξη έφερε καλύτερα διαγνωστικά εργαλεία κι θεραπείες για ένα ευρύ φάσμα νευροαναπτυξιακών διαταραχών και ιδιαιτεροτήτων ( για άλλους αναπηρία ).
Αυτός ο εκσυγχρονισμός βοήθησε να τις κατανοήσουμε σε βάθος και να παρέμβουμε ποικιλόμορφα.

Για άλλη μια φορά το θέατρο σε όλες τις μορφές του, παίζει ρόλο θεραπευτικό και πρωταγωνιστεί ανατρέποντας παλιότερα στερεότυπα, στην παγκόσμια ιστορία ….

Ελίζα Σολωμού

•Καλλιτέχνης
•Ειδική Προσαρμοσμένη Θεατρική Αγωγή
•Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Εξέλιξης για άτομα με Νευροδιαφορετικοτητα.
ΔΕΠΥ / ΔΑΦ
•Συμβουλευτική Γονέων