Το Between Seas Trio στη Galerie Δημιουργών

Το Between Seas Trio είναι ένα μουσικό σχήμα με έδρα την Αθήνα το οποίο απαρτίζουν ο Λευτέρης Ανδριώτης στην κρητική λύρα, ο Simone Mongelli στα κρουστά και η Αρετή Κολτσίδα στην κλασική και άταστη κιθάρα.
Προέκυψε από την συνάντηση των τριών μουσικών κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του πρώτου έργου της Αρετής Κολτσίδα, το ομώνυμο «Between Seas», που κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2023.
Συνδυάζοντας επιρροές, όργανα και κλίμακες του δυτικού κόσμου με αυτόν της ανατολής, το συγκρότημα επιδιώκει την έκφραση μιας προσωπικής αισθητικής και αντίληψης της παραδοσιακής μουσικής, την απόδοση ενός ιδιαίτερου μεσογειακού ήχου, όπως δημιουργείται μέσα από τη συνάντηση των τριών μουσικών.
Το ρεπερτόριο του σχήματος αποτελούν οργανικές συνθέσεις από το album “Between seas”, καθώς και διασκευές παραδοσιακών κομματιών από μουσικές της ανατολικής Μεσογείου, όπως της κρητικής και της τουρκικής παραδοσιακής μουσικής, ενώ στις ζωντανές του εμφανίσεις αρκετό χώρο καταλαμβάνει ο αυτοσχεδιασμός, με μία ματιά στην jazz αντίληψη της μουσικής.
Λευτέρης Ανδριώτης- κρητική λύρα,
Simone Mongelli – κρουστά,
Αρετή Κολτσίδα- κλασική & άταστη κιθάρα

Galerie Δημιουργών
Ημέρα Παράστασης: Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Ώρα Προσέλευσης : 20.30
Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Χελιδονούς 28, Κηφισιά
Λεωφορεία: 504, 522, 523, 543, 721, Β9
Πληροφορίες – Κρατήσεις : 210 6251732
6.2.2024