Τραγική εμφάνιση, απίστευτα λάθη και ήττα-σοκ με 3-1 για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ εμφάνισε τραγική εικόνα στην Αρμενία, έκανε εξωφρενικά λάθη δεχόμενη γκολ ακόμα και από τον αντίπαλο… τερματοφύλακα και γνώρισε ήττα-σοκ από τη Νόα με σκορ 3-1.

Η ΑΕΚ χρειάστηκε ένα πρώτο διάστημα για να προσαρμοστεί στις ανάγκες του γηπέδου και του αγώνα και μετά το 20λεπτο είχε τον απόλυτο έλεγχο μαζί με το προβάδισμα ωστόσο ένα… δώρο έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Οι κιτρινόμαυροι απείλησαν πρώτο στο ματς στο 8’ με την κεφαλιά του Μουκουντί από εκτέλεση κόρνερ του Γκατσίνοβιτς όπου η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω, ενώ με τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου η ΑΕΚ έβγαλε σωστά πίεση ψηλά για πρώτη φορά, ο Λιούμπισιτς έκλεψε, η μπάλα έφτασε στον Ελίασον αλλά το παράλληλο γύρισμα ανακόπηκε και έτσι χάθηκαν οι προϋποθέσεις για κάτι καλό.

Η υπεροχή της ΑΕΚ απέφερε καρπούς στο 22’ όταν ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε εξαιρετικά το κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου απογειώθηκε ο Λιβάι Γκαρσία γράφοντας το 0-1. Οι Αρμένιοι επιχείρησαν να αντιδράσουν ωστόσο η Ένωση ήταν καλά οργανωμένη με συνοχή στις γραμμές της και συνέπεια στην πίεση με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύει αν εξαιρέσουμε τη φάση του 32’ την οποία καθάρισε με εξαιρετική διαγώνια κάλυψη ο Κάλενς που ανέκοψε την πάσα του Πίνσον. Στο 33’ ο Στρακόσα έκανε ένα εύκολο λάθος με τα πόδια, ο Πίνσον έγινε κάτοχος της μπάλας και με διαγώνιο σουτ έγραψε το 1-1 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε θέλοντας να βγάλει από το ξεκίνημα ένταση χωρίς να αλλάζει κάτι στο σχήμα και στο πλάνο της, έχοντας πλέον κόντρα τον άνεμο. Η Ένωση, απείλησε στα πρώτα λεπτά με ένα μπάσιμο του Λιβάι και ένα σουτ υπό καλές προϋποθέσεις του Λιούμπισιτς, με την Νόα να έχει τη δική της επικίνδυνη στιγμή με κοντινό πλασέ του Σάντος, τον οποίο σταμάτησε ο Στρακόσα με αποτελεσματική επέμβαση. Αυτό που συνέβη στο 67’ βέβαια ουδείς μπορούσε να το προβλέψει και να το φανταστεί, καθώς η Νόα κατάφερε και πέτυχε δεύτερο τέρμα με μια… τρελή απομάκρυνση του τερματοφύλακα της Τσαντσάρεβιτς με το Στρακόσα προφανώς να έχει τεράστια ευθύνη. Όλη αυτή η κατάσταση οδήγησε τον Αλμέιδα να προχωρήσει σε τριπλή αλλαγή φέρνοντας στο ματς και τον Κοιτά αριστερά αντί του Γκατσίνοβιτς και τον Περέιρα στα χάφ αντί του Πινέδα και τον Λαμέλα στο “10” αντί του Λιούμπισιτς. Δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του ο Κοιτά απείλησε με ένα αριστερό σουτ και γενικότερα είδαμε μια παραπάνω φρεσκάδα από τους τρεις που ήρθαν στο γήπεδο με την ΑΕΚ να ανεβάζει την πίεση της και τα επίπεδα δημιουργίας της. Στην εξέλιξη του ματς ήρθε και ο Χατζισαφί αντικαθιστώντας τον Κάλενς στο αριστερό άκρο αλλά και ο Άμραμπατ στο 78’ που πήρε τη θέση του Ελίασον. Η Νόα στο 80’ είχε την πρώτη της ουσιαστικά ευκαιρία στην επανάληψη με ένα γυριστό του Γκρεγκ από κενό που προέκυψε στην κιτρινόμαυρη άμυνα, με την ΑΕΚ σε αυτό το σημείο να δείχνει εντελώς αποσυντονισμένη δεχόμενη κι άλλη φάση στο 85’ με ένα μακρινό σουτ του Μανβελιάν το οποίο έβγαλε σε κόρνερ ο Στρακόσα. Μπαίνοντας στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να βγάλει αποφασιστικότητα ούτε είχε τις κατάλληλες ιδέες και το πλάνο για να φτάσει τουλάχιστον στην ισοφάριση. Και όχι μόνον αυτό, αλλά στο 98’ η Ένωση δέχτηκε και τρίτο γκολ από τη Νόα. Όλα ξεκίνησαν από… βόλε του τερματοφύλακα, ο Στρακόσα σταμάτησε σε πρώτο χρόνο τον Γκρεγκόριο αλλά στην εξέλιξη ο επιθετικός των Αρμενίων πήρε το ριμπάουντ με την κιτρινόμαυρη άμυνα να μένει βιδωμένη και έκανε με δυνατό σουτ το 3-1. 

ΝΟΑ: Τσαντσάρεβιτς, Γκονσάλο Σίλβα, Θοράρινσον, Σάντος (82’ Χαμπαρτζουμιάν), Μιλίκοβιτς, Γκαμπός (46’ Αβανεσιάν), Σανγκαρέ, Μανβελιάν, Πίνσον (78’ Μουρατιάν), Άιας (46’ Γκρεγκ), Φερέιρα (89’ Πετροσιάν). 

ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Κάλενς (72’ Χατζισαφί), Σιμάνσκι, Πινέδα (68’ Περέιρα), Ελίασον (78’ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (68’ Κοιτά), Λιούμπισιτς (68’ Λαμέλα), Γκαρσία

7.8.2024