«ΤΡΕΞΕ, ΓΚΑΡΣΟΝ, ΤΡΕΞΕ!» της Τσεχίας στη Δροσιά

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς του Δήμου Διονύσου, κάνει αφιέρωμα στον Τσεχικό Κινηματογράφο προβάλλοντας τη βραβευμένη  κωμωδία «ΤΡΕΞΕ, ΓΚΑΡΣΟΝ, ΤΡΕΞΕ» του Ladislav Smoljak  σε συνεργασία με το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας.

Θα βρίσκεται κοντά μας η Διευθύντρια του Τσεχικού Κέντρου Αθήνας κ. Lucie Kuligovȧ

Υπεύθυνος Προγράμματος: Χρήστος Ποτίδης

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς

Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου

Ψηφιακή επιμέλεια: Βάσια Σκυλακάκη / Φωτογραφία: Άρης Μαυρικίδης

 

Δευτέρα 22  Απριλίου  2024

 

«ΤΡΕΞΕ, ΓΚΑΡΣΟΝ, ΤΡΕΞΕ» του Ladislav Smoljak  

 

Ένας μεσήλικας συμπαθής ήρωας, ο Ντάλιμπορ, ζει μια βαρετή πραγματικότητα. Την ημέρα είναι ένας απαρατήρητος βιβλιοπώλης, ενώ τα βράδια κάνει «υπερωρίες», αφού ανακαλύπτει τυχαία, ότι με ένα καλό βραδινό κοστούμι μοιάζει με σερβιτόρο και μπορεί να εισπράττει τους λογαριασμούς από τους ανυποψίαστους πελάτες.

Η ταινία ανήκει στους θησαυρούς της τσεχικής κινηματογραφίας. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες κωμωδίες των δεκαετιών ’70 και ’80 . Οι απάτες του ήρωα αντανακλούν κατά κάποιον τρόπο την κοινωνική ατμόσφαιρα της σοσιαλιστικής περιόδου με τον ηθοποιό στον πρωταγωνιστικό ρόλο να ξεχωρίζει με τη λαμπρή ερμηνεία του.

Βραβεία: 7 πρώτα βραβεία σε τοπικά και διεθνή φεστιβάλ κωμικών ταινιών 1981-1985 για σενάριο, σκηνοθεσία και ερμηνεία (Γαλλία, Βουλγαρία, Τσεχοσλοβακία)

Σκηνοθεσία: Ladislav Smoljak  

Τσεχία /1980 /85’

Οι προβολές γίνονται στις 20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19  

Είσοδος ελεύθερη

17.4.2024