«Τρομοκρατική ενέργεια» με μαχαίρι στο φεστιβάλ της Ζόλινγκεν στη Γερμανία- 3 νεκροί, υπάρχουν τραυματίες

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν. Η αστυνομία αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίς σήμερα το πρωί ότι 8 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση, οι πέντε από αυτούς σοβαρά.

«Τρομοκρατική ενέργεια» -και όχι πλέον «κατάσταση αμόκ»- χαρακτηρίζουν οι γερμανικές αρχές την επίθεση άνδρα με μαχαίρι εναντίον διερχόμενων εν μέσω του Φεστιβάλ της Ζόλινγκεν, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους γυναίκα και δύο άνδρες και να τραυματιστούν σοβαρά ακόμη πέντε άνθρωποι.

Ο δράστης εξακολουθεί να διαφεύγει την σύλληψη ως αυτό το στάδιο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής επιθεωρητή της αστυνομίας Σάσα Κρέστα, ο δράστης δεν επέλεξε τα θύματα, στόχευε ωστόσο με το μαχαίρι του στον λαιμό τους.

Πηγή ΑΠΕ, Φωτό ΑΠΕ

Eπίθεση με μαχαίρι στο φεστιβάλ της Ζόλινγκεν – 3 νεκροί, υπάρχουν τραυματίες – ΑΠΕ-ΜΠΕ (amna.gr)

Λίγο μετά το έγκλημα, η αστυνομία στο Σόλινγκεν είχε κλείσει αρκετούς δρόμους και αναζητούσε τον φυγά δράστη με τουλάχιστον ένα ελικόπτερο. Το πρωί του Σαββάτου, ο δράστης εξακολουθεί να διαφεύγει. «Επί του παρόντος, η αστυνομία αναζητά τον δράστη με ένα μεγάλο απόσπασμα», ανακοίνωσε η αστυνομία. Για το σκοπό αυτό, ένας μεγάλος αριθμός δυνάμεων έχει συγκεντρωθεί γύρω από το κέντρο της πόλης Solingen, συμπεριλαμβανομένων ειδικών μονάδων. «Επί του παρόντος, τόσο τα θύματα όσο και οι μάρτυρες ανακρίνονται», συνεχίζει.

Ο πρωθυπουργός Hendrik Wüst γράφει στην πλατφόρμα X. «Μια πράξη της πιο βάναυσης και παράλογης βίας έχει χτυπήσει τη χώρα μας στην καρδιά». Ευχαριστεί τα σωστικά συνεργεία και την αστυνομία.

Ο δήμαρχος του Solingen, Tim Kurzbach, έγραψε στο Facebook: «Ραγίζει η καρδιά μου που υπήρξε επίθεση στην πόλη μας. Έχω δάκρυα στα μάτια μου όταν σκέφτομαι αυτούς που χάσαμε. Προσεύχομαι για όλους εκείνους που εξακολουθούν να αγωνίζονται για τη ζωή τους».

Πηγή www.sueddeutsche.de

Τελευταία Άρθρα