Τσίπρας : Θα τον περιμένω στο ντιμπέιτ και ας μην έρθει

Δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

«Πριν από λίγο, πριν από μισή ώρα, λίγο πριν έρθω για να σας μιλήσω, χτύπησε το τηλέφωνό μου και ήταν η Πόπη Τσαπανίδου.

Με ενημέρωσε ότι ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA απέστειλε πρόσκληση σε εμένα και στον κ. Μητσοτάκη την μεθεπόμενη εβδομάδα να πάμε οι δυο μας εκεί σε ένα ντιμπέιτ για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για τις θέσεις των κομμάτων που διεκδικούν την πρωτιά.

Τι λέτε, να πάω;

Τι λέτε, θα έρθει;

Δεν θα έρθει. Γιατί δεν θα έρθει ρε παιδιά;

Δεν θα έρθει γιατί φοβάται;

Όποιος φοβάται δεν μπορεί να διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού.

Όποιος δεν έχει επιχειρήματα δεν μπορεί να διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού.

Έρχεται η ώρα της κρίσης κύριε Μητσοτάκη. Σας καλώ να έρθετε σε μια προσωπική αντιπαράθεση ενώπιος ενωπίω, σε μια συζήτηση. Τώρα σας καλούν και οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Πώς αρνείστε; Γιατί αρνείστε; Τι φοβάστε; Τι έχετε να φοβηθείτε εσείς που «καλπάζετε» προς τη νίκη.

Ακούστε με. Ελάτε σε μια αντιπαράθεση, αλλιώς πιστέψτε με, δεν θα δοξαστείτε κρυπτόμενος. Κανείς στον τόπο αυτό δεν δοξάστηκε κρυπτόμενος. Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο εμένα, αλλά και σε κάθε τηλεοπτική συνέντευξη με δημοσιογράφους, που δεν του δίνουν έτοιμες τις ερωτήσεις δεν πηγαίνει, φοβάται.

Ας είναι, ας κάνει ό,τι νομίζει. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. Εγώ θα τον περιμένω εκεί κι ας μην έρθει. Σίγουρα όμως στο ραντεβού της 21ης του Μάη θα έρθει, θέλει δεν θέλει. Και εκεί ψηφίζουν οι Έλληνες πολίτες. Δεν ψηφίζουν τα παπαγαλάκια, δεν ψηφίζουν οι δημοσκόποι. Και εκεί θα δούμε στο τέλος της ημέρας ποια θα είναι η απάντηση του ελληνικού λαού».

Κώστας Μεσσηνέζη

Δημοσιογράφος

5.5.2023