Υποβολή ευχών στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για το νέο έτος.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συμμετείχε στη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών για τον εορτασμό του νέου έτους. Στη συνέχεια δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ευχές από εκπροσώπους της πολιτικής, στρατιωτικής, θρησκευτικής και πνευματικής ηγεσίας.

Παρόντα ήταν και παιδιά από τα παιδικά χωριά SOS Ελλάδος, τα οποία, αφού αντάλλαξαν με την Πρόεδρο ευχές και δώρα, την ακολούθησαν στην Προεδρική Φρουρά, όπου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής του Στρατοπέδου.

Εν πρώτοις, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τις ευχές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εν συνεχεία του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Λόγω της απουσίας των κ.κ. Κασσελάκη και Ανδρουλάκη, οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εκπροσωπήθηκαν από την Θεοδώρα Τζάκρη και τον Ανδρέα Σπυρόπουλο αντιστοίχως. Το «παρών» έδωσαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπή του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, όπως και οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και Νίκος Βούτσης.

Ευχές στην Προέδρο της Δημοκρατίας υπέβαλαν ακόμη πολλά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και η υπόλοιπη στρατιωτική ηγεσία. Εκεί ήσαν ακόμη οι νεοεκλεγέντες περιφερειάρχης Αττικής και δήμαρχος Αθηναίων κ.κ. Χαρδαλιάς και Δούκας αντιστοίχως. Επίσης, η ηγεσία του δικαστικού σώματος, εκπρόσωποι των ορθοδόξων Πατριαρχείων και των άλλων δογμάτων, τέλος, η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Φρουράς και αντάλλαξε ευχές για το νέο έτος με τους Εύζωνες και τα στελέχη του στρατοπέδου. Απευθυνόμενη ειδικά στα παιδιά, η Πρόεδρος αναφέρθηκε στη λειτουργία, τη μακραίωνη ιστορία και τη διεθνή ακτινοβολία των Ευζώνων και εξήρε το δύσκολο και υψηλό έργο της Προεδρικής Φρουράς, που συμβολίζει τους αγώνες και τη συνέχεια του έθνους και συγκινεί ολόκληρο τον ελληνισμό.

1.1.2024