Φονική η κακοκαιρία στη Κασσάνδρα

Έναν νεκρό, φύλακας σε επιχείρηση  στη Λεπενού Αγρινίου, άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε τα ξημερώματα των περιοχών Σαββάτου της Αιτωλοακαρνανίας και της Δυτικής Ελλάδας.

Ο 52χρονος, πατέρας ενός παιδιού είχε νυχτερινή βάρδια ως φύλακας σε επιχείρηση παραγωγής ασφαλτού. Τα ξημερώματα που ξεκίνησε η σφοδρή νεροποντή επικοινώνησε με ένα συνάδελφό του και από εκείνη την ώρα τα ίχνη του χάθηκαν.

Τον 52χρονο παρέσυρε χείμμαρος που σχηματίστηκε από τα νερά της βροχής και προφανώς δεν κατάφερε να αντιδράσει. Για την ανεύρεση του συνεργάστηκαν η Πυροσβεστική, άνδρες της ΕΜΑΚ και οικείοι του.

Η κακοκαιρία προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο Στράτο και το Ρίβιο Αιτωλοακανρνανίας. Χείμαρροι υπερχείλησαν, οδηγοί κινδύνεψαν, υπόγεια σπιτιών και κατακλύστηκαν από όγκους νερού και λάσπες.

Αρκετά μεγάλα ύψη βροχής σημειώθηκαν και στην Κέρκυρα. Το μεγαλύτερο ύψος βροχής σημειώθηκε στην περιοχή του Κομπιτσίου, που βρίσκεται 8 περίπου χιλιόμετρα δυτικά από την πόλη, με 76 χιλιοστά.

Πλημμύρισαν δρόμοι και ξεχείλισαν φρεάτια, ενώ η δυσοσμία στην περιοχή ήταν εξαιρετικά έντονη. Από τα ανοιχτά φρεάτια βγήκαν και τρωκτικά, με τους καταστηματάρχες να προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατεύουν τις επιχειρήσεις τους.

5.10.2024