Φον ντερ Λάιεν: Yπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των λεγόμενων φιλοευρωπαϊκών πολιτικών ομάδων της Ευρωβουλής.- Συγχαρητήρια από τον Κ. Μητσοτάκη

Με 401 ψήφους υπέρ, «αυτή τη φορά είναι πολύ καλύτερα», δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένη η φον ντερ Λάιεν, αφού υπενθύμισε ότι το 2019 είχε εκλεγεί με μόλις 9 ψήφους πάνω από το όριο της απόλυτης πλειοψηφίας.

«Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το Στρασβούργο, λίγο μετά την επανεκλογή της στην Προεδρία της Επιτροπής για άλλα πέντε χρόνια.

Χαρακτηριστικά είπε «Δεν θα αφήσω ποτέ την ακραία πόλωση των κοινωνιών μας να γίνει αποδεκτή. Δεν θα δεχτώ ποτέ να καταστρέφουν οι δημαγωγοί και οι εξτρεμιστές τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής μας. Και στέκομαι εδώ σήμερα έτοιμη να ηγηθώ του αγώνα με όλες τις Δημοκρατικές δυνάμεις σε αυτό το Σώμα»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω της πλατφόρμας Χ, μετά την επανεκλογή της κυρίας Φον Ντερ Λάιεν γράφει τα εξής:

«Θερμά συγχαρητήρια στην Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για την επανεκλογή της ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Η εμπειρία και η ηγεσία της είναι ανεκτίμητες σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη, πιο ανταγωνιστική και στρατηγικά αυτόνομη Ευρώπη»

Πηγή ΑΠΕ

Φωτό ΑΠΕ