Ψυχωμένος Αστέρας, απέδρασε από το Αγρίνιο με μεγάλο τρίποντο!

Πολύ δυνατά μπήκε ο Αστέρας στο ματς, κυκλοφορώντας ωραία την μπάλα. Στο 8ο λεπτό μάλιστα, οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ, με τον Καλτσά να εκτελεί το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Μιριτέλο και ύστερα πήγε στα δίχτυα για το 1-0. Στην συνέχεια ο Παναιτωλικός πήρε μέτρα στο γήπεδο και άρχιζε να απειλεί, ωστόσο δεν κατάφερε να μετουσιώσει κάποια φάση σε γκολ. Στο 22’ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, όταν ο Ζοάο Πέδρο έκανε το σουτ, ο Φρ. Ντουάρτε μπήκε στη φάση, με αποτέλεσμα η μπάλα να περνάει εκτός αγωνιστικού χώρου.

Στο 28ο λεπτό ο Αστέρας είχε μια ακόμη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα, όταν ο Μπαρτόλο έκανε μια τρομερή κάθετη, ο Καλτσάς το σουτ, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Όλα πήγαιναν καλά για τους Αρκάδες, καθώς είχαν τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο ο Μίλαν Ράσταβατς είδε τον Μπαρτόλο να έχει ένα σφίξιμο στον δικέφαλο και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή, με τον Ζουγλή να παίρνει τη θέση του.

Ο Παναιτωλικός στην συνέχεια πήρε μέτρα στο γήπεδο και είχε μια μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 39ο λεπτό. Ο Ζοάο Πέδρο έκανε την κοντινή κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι και έτσι ο Αστέρας πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα (0-1) κόντρα στον Παναιτωλικό.

Ο Αστέρας ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό το δεύτερο μέρος, έχοντας μια μεγάλη ευκαιρία στο 51’. Ο Χουχούμης έκανε την σέντρα, αλλά τόσο ο Καλτσάς, όσο και ο Μιριτέλο δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Από εκεί και έπειτα ο Παναιτωλικός ανέβασε ρυθμό και πίεζε πάρα πολύ την αντίπαλη εστία.

Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός πως οι Αρκάδες από το 66’ και μετά έμειναν με παίκτη λιγότερο, αφού ο Καρμόνα αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε από το παιχνίδι. Ο Μίλαν Ράσταβατς στην συνέχεια γέμισε τον άξονά του, ρίχνοντας στο ματς τους Βαλιέντε, Γκος, με τον δεύτερο να κάνει το ντεμπούτο του, ενώ έβαλε και τον Άλβαρες αριστερό μπακ, περνώντας τον Χουχούμη στα δεξιά για να καλύψει το κενό του Καρμόνα.

Ο Παναιτωλικός ανέβηκε πολύ στο γήπεδο, πίεσε υπερβολικά αλλά δεν έχει το καθαρό μυαλό για να φτιάξει καλές τελικές προσπάθειες. Με τους Αγρινιώτες να ψάχνονται κυρίως με γεμίσματα που τα απέκρουσε με ευκολία η άμυνα του Αστέρα. Τα λεπτά περνούσαν, οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν γκολ και στο φινάλε ο Ξενιτίδης γλίτωσε την αποβολή όταν τράβηξε τον Ζουγλή που έφευγε μόνος του σε ανυπεράσπιστη εστία, αλλά ο διαιτητής έδειξε την κίτρινη κάρτα. Παρόλα αυτά, ως το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι και οι Αρκάδες πανηγύρισαν τεράστιο εκτός έδρας τρίποντο.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μαλής, Μπ. Ντουάρτε (84’ Βοΐλης), Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας (84’ Μαυρίας), Μπαλντασάρα (84’ Ξενιτίδης), Χατζηθεοδωρίδης (64’ Ντίας), Χουάνπι, Φρ. Ντουάρτε (64’ Σενγκέλια), Ζοάο Πέδρο.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Μουνάφο, Σουρλής (70’ Βαλιέντε), Κρέσπι (90’+4′ Ντιαρά), Καλτσάς (70’ Γκος), Μπαρτόλο (31′ Ζουγλής), Μιριτέλο (70’ Άλβαρες).

6.11.2023