195 κιλά κάνναβης κατασχέθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου

Συνελήφθη, τη Τρίτη το απόγευμα, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 67χρονος ημεδαπός, σε βάρος του Το απόγευμα 23.1.2024 στον Αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Πατρών, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου πραγματοποίησαν έλεγχο σε όχημα που οδηγούσε ο 67χρονος, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 145 συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 195,06 κιλών.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 13.9.2023 στην Αττική, ενώ σ’ αυτό είχε τοποθετήσει πλαστές κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας. Ανωτέρω όχημα καθώς και κινητό τηλέφωνο, κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Υπολογίζεται πως από την εγκληματική του δράση τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζε θα έφταναν τα 600.000 ευρώ.

Τέλος, σε βάρος του 67χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

24.1.2024