20ή σύνοδος του Συμβουλίου Συνεργασίας ΕΕ-Καζακστάν, 23 Οκτωβρίου 2023

Κυριότερα σημεία της ημερήσιας διάταξης

Η 20η σύνοδος του Συμβουλίου Συνεργασίας ΕΕ-Καζακστάν θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο, με ώρα έναρξης 17:00.

Ο José Manuel Albares Bueno, ασκών χρέη Υπουργού Εξωτερικών, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Συνεργασίας του Βασιλείου της Ισπανίας θα προεδρεύσει της συνόδου εξ ονόματος του Ύπατου Εκπροσώπου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας.

Επικεφαλής της αντιπροσωπίας του Καζακστάν θα είναι ο Murat Abugaliuly Nurtleu, Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών του Καζακστάν.

Το Συμβούλιο Συνεργασίας θα συζητήσει την πορεία των εργασιών και τα επόμενα βήματα όσον αφορά την ενισχυμένη συμφωνία εταιρικής σχέσης και συνεργασίας ΕΕ-Καζακστάν. Στη συνέχεια, θα ανταλλάξει απόψεις για πολιτικά, οικονομικά και εμπορικά θέματα (συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών μεταρρυθμίσεων, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της καταστρατήγησης των κυρώσεων, του μηχανισμού συνεργασίας, των κρίσιμων πρώτων υλών και της βιώσιμης συνδεσιμότητας) και για θέματα συνεργασίας.

Τέλος, οι αντιπροσωπίες θα ασχοληθούν με τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις και συνεργασία, τις πρωτοβουλίες της «Ομάδας Ευρώπη» της Global Gateway και την ασφάλεια.

18.10.2023