24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι  εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι”,  με τη στήριξη της ΠΟΕ- ΟΤΑ  και με  αίτημα τη μονιμοποίηση του συνόλου των εργαζομένων.

Η κινητοποίηση ξεκινά στις  11.30 με συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το υπουργείο Εσωτερικών διεκδικώντας εκ νέου συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ υπενθυμίζει ότι στη συνάντηση που πραγματοποίησε την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου με τον κ. Βορίδη, παρουσία εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής των Εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», «παρότι εκφράστηκε ρητά η θετική πρόθεση του κ. υπουργού για την εξεύρεση τεκμηριωμένης λύσης αναφορικά με την μονιμοποίηση του συνόλου των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», και μάλιστα στην βάση συγκεκριμένων προτάσεων εκ μέρους του υπουργείου, δεν υπήρξε συγκεκριμένη δέσμευση και χρονοδιάγραμμα ώστε επιτέλους να λάβει τέλος η 20ετής ομηρία των εργαζομένων. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης δήλωσε πως, είναι δεσμευμένος και υποχρεωμένος να εφαρμόσει την με αριθμ.: 1548/2022 Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), ενώ παράλληλα δήλωσε ότι χρειάζεται χρόνος για την τεκμηρίωση και εφαρμογή των απαιτούμενων παρεμβάσεων για την οριστική επίλυση του προβλήματος».

«Η μονιμοποίηση και η αποκατάσταση των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μετά από είκοσι χρόνια εργασιακής ανασφάλειας αποτελεί το μόνο στόχο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ- ΟΤΑ αυτή την κρίσιμη ώρα» τονίζει στην ανακοίνωση της.

21.10.2022