26 νεκροί από τη φονική χιονοθύελλα στο Μπάφαλο των ΗΠΑ

(Reuters) – Μια θανατηφόρα χιονοθύελλα έπληξε το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης την ημέρα των Χριστουγέννων, παγιδεύοντας ανθρώπους στα αυτοκίνητά τους, προκαλώντας διακοπές ρεύματος και αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών από ένα ισχυρό χειμερινό σύστημα καταιγίδων που σάρωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είκοσι οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής σε περιστατικά που σχετίζονται με τον καιρό σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με καταμέτρηση του NBC News. Το CNN ανέφερε συνολικά 26 θανάτους.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της κομητείας Erie, Mark Poloncarz, δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από την καταιγίδα αυξήθηκε από τρεις σε επτά κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή του Μπάφαλο στη δυτική Νέα Υόρκη, όπου το χιόνι την Κυριακή έφερε τη συνολική συσσώρευση σε σχεδόν τέσσερα πόδια (1,2 μέτρα).

Πηγή Reuters Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ