28 πρεσβείες στην Αθήνα με ανακοίνωσή τους χαιρέτισαν την απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο

Με την την ψήφιση του νομοσχεδίου που παρέχει στα ομόφυλα ζευγάρια τα ίδια δικαιώματα στον γάμο με τα ετερόφυλα, οι πρεσβείες 28 χωρών κάνουν λόγο για «ιστορική στιγμή»

Η κοινή δήλωση:

«Θα θέλαμε με να καλωσορίσουμε την έγκριση της νομοθεσίας για την ισότητα στον γάμο και την αναγνώριση των οικογενειών του ιδίου φύλου.

Η επέκταση του θεμελιώδους δικαιώματος του γάμου σε ζευγάρια του ιδίου φύλου έχει αποτελέσει σπουδαίο σημείο αναφοράς στην πορεία προς την ισότητα και την αξιοπρέπεια όλων σε όλες τις χώρες μας».

Τη δήλωση υπογράφουν οι πρεσβείες της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Ισπανίας, της Σουηδίας, της Γερμανίας, της Πορτογαλίας, της Γαλλίας, της Αυστρίας, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Ιρλανδίας, της Εσθονίας, της Μάλτας και του Λουξεμβούργου από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκτός Ε.Ε., υπογράφουν τη δήλωση οι πρεσβείες των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, του Καναδά, της Νότιας Αφρικής, της Ελβετίας, της Αυστραλίας, της Νορβηγίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Αργεντινής, της Ισλανδίας, της Χιλής, του Μεξικού, της Ουρουγουάης και της Κολομβίας.

16.2.2024