8 Αυγούστου – Παγκόσμια Ημέρα Γάτας : Χόρχε Κάπα, ΄΄ Τσίτσος. Η γάτα που μιλούσε πολύ΄΄ από τις Εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

Τσίτσος. Η γάτα που μιλούσε πολύ΄

Συγγραφέας : Χόρχε Κάπα
Εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

Ο Τσίτσος ήταν μια γάτα σαν όλες τις άλλες. Μέχρι που ανακάλυψε ότι μπορεί να… ομιλεί.
Και από εκείνη τη στιγμή δεν σταμάτησε να επιδίδεται σε ατέρμονους διαλόγους με τον πατέρα του, συζητώντας για τα μυστικά και τις αλλόκοτες συμπεριφορές της γάτας. Ερωτήματα όπως «υγρή ή ξηρά τροφή;», «στείρωση ή όχι;» επιτέλους βρήκαν την απάντησή τους, αλλά οι δύο θαρραλέοι συζητητές δεν σταμάτησαν εκεί!

Τσίτσος:
Επιστράτευσα όλη την υπομονή μου, εξάντλησα και την τελευταία ικμάδα συμπόνιας και στοργής απέναντί σας, ώστε να συγκεντρώσω όλη αυτή την πολύτιμη πληροφορία που θα σας κάνει έστω να ψυλλιαστείτε την πραγματική διάσταση αυτού του μαγικού πλάσματος που λέγεται Γάτα και να μας νιώσετε λιγουλάκι καλύτερα!
Οι πόρτες

Κλείσανε οι θρασύτατοι την πόρτα του δωματίου, γιατί θέλουν να κοιμηθούν; Θέλουννα δουλέψουν στο γραφείο και τους ενοχλείς, οπότε σε κλείσανε εκτός; ΕΙΝΑΙ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σπίτι σου τούτο εδώ το κτίριο, διάολε; Απαιτείς να ανοίξει η πόρτα.

Έχεις δοκιμάσει όλες τις τεχνικές, ξέρεις πλέον ποια είναι πιο αποδοτική. Αν τους ενοχλεί η κλάψα, αρχίζεις να κλαψουρίζεις· αν τους ανατριχιάζει φρικτά ο ήχος των νυχιών που ξύνουν το ξύλο, φυσικά αρχίζεις να νυχώνεις.

ΟΙ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ (από την οπτική μιας γάτας)
•    Εγώ, η Γάτα, είμαι ο Κύριος ο Θεός σου. Δεν υπάρχουν άλλοι θεοί εκτός από μένα.
•    Ου ποιήσεις άλλα είδωλα ουδέ ομοιώματα. Ου προσκυνήσεις Σκύλους ή τα so called Μεγάλα Αιλουροειδή, πόσο δε μάλλον τον Χούμαν.
•    Ου επικαλείσαι το όνομα της Γάτας, του Κυρίου σου, επί ματαίω, διότι απλώς θα αποστρέψει την κεφαλήν της απαξιωτικά και θα φλερτάρει ξεδιάντροπα με τον τοίχο που βρίσκεται πέντε εκατοστά από τη μύτη της.
•    Τις έξι ημέρες να εργάζεσαι ωσάν το σκυλί, για να με κρατάς ικανοποιημένη, τη δε ημέρα τη εβδόμη ου ποιήσεις εν αυτή παν έργον εκτός του θεάρεστου έργου του ξυσίματος του πιγουνιού μου.
•    Τίμα τη γάτα σου εμπράκτως, προσφέροντας καθημερινά 100 γραμμάρια μους συκωτάκι.
•    Μοίχευσε σαν να μην υπάρχει αύριο – και ο θεός σου, η Γάτα, πράττει το αυτό.
•    Ου κλέψεις, εκτός αν αποδώσεις τα κλοπιμαία στη Γάτα.
•    Ου φονεύσεις επ’ ουδενί Γάτες, αλλά φόνευσε κατά βούληση ποντίκια, αρουραίους, τζιτζίκια, ακρίδες και περιστέρια. Στη συνέχεια, απόδωσε τα φονευμένα στη Γάτα.
•    Ου κλείσεις ουδέποτε τον διακόπτη του καλοριφέρ, ακόμα και αν σκάει ο τζίτζικας!
•    Ουκ επιθυμήσεις τη θέση στο κρεβάτι που κατέχει δικαιωματικά ο Κύριος ο Θεός σου, η Γάτα σου, ντε!
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ: Μα καλά, τι μπορεί να σκέφτεται μια γάτα;
Τώρα ο Τσίτσος, η διάσημη γάτα των social media, έρχεται να σου λύσει όλες τις απορίες!
Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή των αδέσποτων ζώων από τις αρμόδιες αρχές καθώς και συνολική κρατική μέριμνα για τα αδέσποτα που βρίσκονται καθημερινά στον δρόμο. Από εκτιμήσεις φιλόζωων υπολογίζονται στην Ελλάδα περίπου 3 εκατομμύρια αδέσποτα ζώα.
Ας ανοίξουμε το σπίτι μας για αυτά τα υπέροχα πλάσματα, τόσο για τις γάτες όσο και για τους σκύλους, κι ας είναι οι τελευταίοι αιώνιοι εχθροί του Τσίτσου!

* Ο Τσίτσος και ο Χούμαν του δραστηριοποιούνται στη Χίο φροντίζοντας πάνω από 100 αδέσποτες γάτες εδώ και αρκετά χρόνια.

Info

ISBN 9786182201244
Αριθμός Σελίδων:  296
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 21×14
8.8.2023