Ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σ. Φάμελλου, για την μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου 1967:
Η 21η Απριλίου αποτελεί μια μαύρη επέτειο για την Ελλάδα και τη Δημοκρατία μας.
Η χούντα των διώξεων, των εξοριών, των φυλακών, των βασανιστηρίων και της προδοσίας της Κύπρου, κατήργησε το πολυτιμότερο αγαθό της κοινωνίας μας.
Ήταν οι αγώνες, οι θυσίες και η μαζική αντίσταση των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών, και ιδιαίτερα της νεολαίας μας, που ανέτρεψαν το σκοτάδι.
Τους τιμάμε όλους και συνεχίζουμε τον αγώνα τους για μια κοινωνία ελεύθερη, δίκαιη και δημοκρατική. Δεν ξεχνάμε, δεν σιωπούμε, δεν συγχωρούμε.
Ο φασισμός και η καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων δεν έχουν θέση ούτε στο παρόν, ούτε στο μέλλον μας.
Και βεβαίως, οι αγώνες για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για το σήμερα.
Η Δημοκρατία, το Οξυγόνο της κοινωνίας μας, δεν χαρίζεται. Κατακτιέται με αντίσταση, με προοδευτικές πολιτικές, με κοινωνική δικαιοσύνη, με αλληλεγγύη και με συλλογικότητα, την ώρα που το Σύνταγμά μας αμφισβητείται και παραβιάζεται.
Διότι μόνο μία προοδευτική κοινωνία με ισχυρή Πολιτεία, δημοκρατικούς Θεσμούς και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη αποτελούν εγγύηση και για το αύριο και για μια ισχυρή πατρίδα.
21.4.2025