“Soft Static” ατομική έκθεση του Γιώργου Σαμψωνίδη
Εγκαίνια Τρίτη 13/05, 19:00 – 22:00 22:00 Διάρκεια 13 Μαΐου 2025 – 07 Ιουνίου 2025
Η γκαλερί ALMA στην Σκουφά 24 Α παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Γιώργου Σαμψωνίδη, “Soft Static” από τις 13 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου.
Η έκθεση περιλαμβάνει μια σειρά από έργα ζωγραφικής και ψηφιακά μέσα που διασταυρώνονται σε ένα πολυστρωματικό εικαστικό σύμπαν, όπου το ποπ, το ρετρό, το σουρεαλιστικό και το ψηφιακό συνυπάρχουν με χιούμορ, ειρωνεία και ποιητικότητα. Με έμπνευση από την pop κουλτούρα, τον κινηματογράφο, την ιστορία της τέχνης και την καθημερινή εικόνα των social media, ο Σαμψωνίδης συνθέτει κολλάζ με εικόνες, χρώμα και φως, δημιουργώντας έργα που μοιάζουν με αποσπάσματα από συλλογικές ονειροπολήσεις.
Η έκθεση “Soft Static” είναι μια σύγχρονη αφήγηση για τον κατακερματισμένο κόσμο της εικόνας και της μνήμης. Είναι ένα εικαστικό σχόλιο για την ταυτότητα, τη νοσταλγία, την αισθητική υπερφόρτωση και τη σύγχυση μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας.
Ο Γιώργος Σαμψωνίδης (1987) είναι ένας εικαστικός καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 2012, και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο με τίτλο «Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή», 2019. Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε γκαλερί και
μουσεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό ( Soft Static (solo) Alma Gallery 2025, Liminality (solo) Kappatos Gallery 2024, The Right To Breathe, undercurrent Gallery, Νέα Υόρκη 2021, Frames of Reference, From the Bank of Greece Collection, Μουσείο Μπενάκη 2018, senses – gestures, Kappatos Gallery 2014, Invisible Troupe, Museum of Modern Egyptian Art Κάιρο, Conatus (solo), Genesis gallery 2013.
Έργα του ανήκουν σε δημόσιες συλλογές ( Τράπεζα Ελλάδος, Συμβούλιο της Επικρατείας, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) αλλά και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
γκαλερί ALMA Σκουφά 24Α, Αθήνα 106 73 Τηλέφωνο: 21 1400 3160