Σωκράτης Φάμελλος : Θέμα δημοσίου συμφέροντος και Δημοκρατίας η διερεύνηση του σκανδάλου της Ομάδας Αλήθειας

Δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου, μετά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών:

Καταθέσαμε σήμερα μηνυτήρια αναφορά στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας για να ερευνηθούν τα δημοσιεύματα που συνδέονται με το σκάνδαλο της Ομάδας Αλήθειας, της Blue Skies και της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι θέμα δημοσίου συμφέροντος να αποκαλυφθούν οι συνδέσεις χρηματοδότησης ενός μηχανισμού προπαγάνδας και δολοφονίας χαρακτήρων μέσα από διαχείριση και ιδιωτικού αλλά κυρίως δημοσίου χρήματος. Δεν μπορεί να χρηματοδοτείται ένας μηχανισμός προπαγάνδας κατά παραβίαση του νόμου περί χρηματοδότησης και λειτουργίας των κομμάτων στη χώρα μας. Είναι θέμα Δημοκρατίας και για εμάς ήταν υποχρέωση Δημοκρατίας να ζητήσουμε από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει αυτό το μεγάλο σκάνδαλο. Δυστυχώς κάθε μέρα σκάνε μεγάλα σκάνδαλα Δημοκρατίας. Αυτός είναι ο κύριος Μητσοτάκης.

6.5.2025
Εμείς, όμως, είμαστε με τη μεριά της αλήθειας, όπως και η ελληνική κοινωνία είναι πάντα μια κοινωνία που διεκδικεί την αλήθεια. Η δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί και θα στηρίξουμε την προσπάθεια αποκάλυψης της αλήθειας και της πραγματικότητας πίσω από αυτό το μεγάλο σκάνδαλο.

Θα πάμε το μεσημέρι και στον επικεφαλής της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να διερευνηθεί και αυτή η πλευρά. Έχουμε καταθέσει και τον αναγκαίο κοινοβουλευτικό έλεγχο και σε κάθε περίπτωση είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία στοχεύει στο να μπορέσει να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Αυτό νομίζω είναι το βασικό που χρειάζεται και η κοινωνία μας.

6.5.2025