Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Λοβέρδος, θα μεταβεί στην Κύπρο, από 26 έως 28 Αυγούστου 2025, προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων Διασποράς, στην εναρκτήρια τελετή του οποίου θα απευθύνει χαιρετισμό.
Στο πλαίσιο της εν λόγω επίσκεψης, ο Υφυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου, κ.κ. Γεώργιο καθώς και από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα Αννίτα Δημητρίου. Θα έχει, επίσης, συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Κωνσταντίνο Κόμπο.
Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο Υφυπουργός θα επισκεφθεί το Στρατιωτικό Κοιμητήριο του «Τύμβου της Μακεδονίτισσας», τα «Φυλακισμένα Μνήματα» και το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα, όπου θα κατεθέσει στεφάνια.
Τέλος, ο Υφυπουργός θα πραγματοποιήσει συνάντηση και με εκπροσώπους συλλόγων Ελλήνων που διαμένουν στην Κύπρο.
26.8.2025