Ο Ντ. Τραμπ ξαναρχίζει και κλιμακώνει τον εμπορικό πόλεμό του με την Κίνα

Ο αμερικανός πρόεδρος ανήγγειλε μέσω Truth Social ότι οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν στην επιβολή επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών 100% στα κινεζικά προϊόντα που εισάγουν, οι οποίοι θα προστεθούν στους προϋπάρχοντες, από 1ης Νοεμβρίου ή «νωρίτερα».

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, το ποσοστό αυτό θα προστεθεί στους δασμούς 30% που εφαρμόζονται στο σύνολο των κινεζικών προϊόντων από τον Μάιο, καθώς και σε αυτούς που αφορούν συγκεκριμένους τομείς (χάλυβας, αλουμίνιο, χαλκός, φαρμακευτικά προϊόντα, έπιπλα…).

Που σημαίνει πως σε κάποιες κατηγορίες προϊόντων, οι τελωνειακοί δασμοί θα ανέρχονται στο 150% και ακόμη και το 200%.

Πηγή ΑΠΕ

Ο Ντ. Τραμπ ξαναρχίζει και κλιμακώνει τον εμπορικό πόλεμό του με την Κίνα – ΑΠΕ-ΜΠΕ

“ Η κίνηση των ΗΠΑ είναι μία τυπική μονομερής ενέργεια, προφανούς προκατάληψης στη φύση της, η οποία βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα των κινεζικών εταιριών”, ανέφερε σε μία ηλεκτρονική ανάρτησή του ένας εκπρόσωπος του ίδιου υπουργείου.

Για τη διασφάλιση των συμφερόντων των εγχώριων βιομηχανιών, οι κινεζικές αρχές θα επιβάλουν ειδικά τέλη ελλιμενισμού στα πλοία αμερικανικών συμφερόντων, συμπεριλαμβανομένων και των πλοίων που φέρουν την αμερικανική σημαία, έχουν ναυπηγηθεί στις ΗΠΑ ή είναι ιδιοκτησία αμερικανικών εταιριών ή ελέγχονται από αμερικανικές εταιρίες, σύμφωνα με τους διεθνείς ναυτιλιακούς κανονισμούς της Κίνας, τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Κίνα: Τα αντίμετρα κατά των επιπρόσθετων αμερικανικών τελών ελλιμενισμού είναι “νόμιμη άμυνα” – ΑΠΕ-ΜΠΕ