Το θεατρικό “Τρεις πατρίδες” του Πέτρου Λενούδια τιμήθηκε με έπαινο στα Μικρά Νέα Διονύσια

Σχετικά με τον διαγωνισμό «D-Athens: Μικρά Νέα Διονύσια»
Τα «Μικρά Νέα Διονύσια» εγκαινιάζουν φέτος τον νεοσύστατο θεσμό «D-Athens Διονύσια», μια πρωτοποριακή σύμπραξη του Δήμου Αθηναίων και του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου».
Πρόκειται για τον πρώτο ετήσιο διαγωνισμό συγγραφής πρωτότυπου θεατρικού έργου υπό αυτό το νέο πλαίσιο, που φέτος (2025) εμπνεύστηκε από τη θεματική: «Φως να ορμήσει και να τα αλλάξει όλα» (Αισχύλος – Ευμενίδες).
Τα 6 διακριθέντα έργα μεταξύ των οποίων και του Πέτρου Λενούδια “Τρεις πατρίδες” εντάσσονται στο «Δραματουργείο», ένα τρίμηνο εργαστήριο ανάπτυξης (development) και mentoring. Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, το έργο θα παρουσιαστεί στο GREEK FOCUS της διεθνούς διοργάνωσης «Διονύσια International».
Το έργο «Τρεις Πατρίδες» αποτελεί έναν θεατρικό μονόλογο σε τρία μέρη, που φωτίζει το ανοιχτό τραύμα της Κύπρου μέσα από τρεις γυναίκες διαφορετικών γενεών. Η μία έζησε την εισβολή, η άλλη μεγάλωσε στη σκιά της και η τρίτη κληρονόμησε τη μνήμη της. Μέσα από τις ιστορίες τους, ο συγγραφέας αναδεικνύει το βάρος της σιωπής και τη μνήμη που αρνείται να σβήσει.
Στην τελετή απονομής παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, η Δ/ντρια του θεάτρου Κουν Μαριάννα Κάλμπαρη, η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Ελένη Ζωντήρου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, Αλέξανδρος Κακαβάς, ο πρώην βουλευτής Διαμαντής Καραναστάσης, ο διακριθείς Πέτρος Λενούδιας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, τα μέλη της κριτικής επιτροπής Έλενα Τριανταφυλλοπούλου και Ζέτα Πασπαράκη, ο Βασίλης Νικολόπουλος, η Δήμητρα Κωττίδου κ.ά.
Στη φωτογραφία ο  Πέτρος Λενούδιας εν μέσω του προέδρου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλεξάνδρου Κακαβά και του Βασίλη Νικολόπουλου εορτάζουν λιτά και σεμνά τη σημαντική διάκριση καθώς στο διαγωνισμό υπεβλήθησαν 100 έργα