Η ΟΜΗΡΙΑ
DEAD MAN’S WIRE
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 104’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Gus Van Sant
ΣΕΝΑΡΙΟ: Austin Kolodney
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Bill Skarsgård, Al Pacino, Dacre Montgomery, Colman Domingo, Cary Elwes, Myha’la
*Επίσημη Συμμετοχή – Φεστιβάλ Βενετίας 2025
Η ΟΜΗΡΙΑ (Dead Man’s Wire) είναι ένα εκρηκτικό, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα θρίλερ αντιπαράθεσης, που ανασυνθέτει λεπτό προς λεπτό ένα πραγματικό περιστατικό του 1977 το οποίο καθηλώσε κοινό και ΜΜΕ. Με την υπογραφή του Gus Van Sant και ένα εξαιρετικό καστ, η ταινία εξελίσσεται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, μετατρέποντας έναν κλειστό χώρο σε πεδίο ψυχολογικής σύγκρουσης, διαπραγμάτευσης και δημόσιου θεάματος.
Το πρωινό της 8ης Φεβρουαρίου 1977, ο 44χρονος Tony Kiritsis (Bill Skarsgård) μπαίνει στο γραφείο του M.L. Hall (Al Pacino), προέδρου της Meridian Mortgage Company, και παίρνει όμηρο τον γιο του Richard (Dacre Montgomery), με ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο είναι συνδεδεμένο με ένα σύρμα από τη σκανδάλη ως το κεφάλι του ομήρου, έτοιμο να πυροδοτηθεί. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της ομηρίας που συγκλόνισε τον κόσμο, καθώς ο Tony απαιτεί 5 εκατομμύρια δολάρια, καμία δίωξη και μια προσωπική συγγνώμη από την οικογένεια Hall, υποστηρίζοντας ότι τον εξαπάτησαν και του στέρησαν όσα του ‘χρωστούσαν’.
Καθώς η αντιπαράθεση φτάνει σε σημείο βρασμού, η αντιπαράθεση κλιμακώνεται, με το ΜΜΕ να συμβάλλουν σε αυτό. Είναι ο Τόνι ένας λαϊκός ήρωας που μάχεται ενάντια σε ένα άδικο σύστημα ή κάποιος που έχει ξεφύγει;
Το καστ πλαισιώνει ο Colman Domingo, η Myha’la και ο Cary Elwes.
Ο Gus Van Sant περιγράφει την ταινία ως ένα true-crime έργο «φτιαγμένο με φροντίδα», εστιασμένο στις απελπισμένες πράξεις ενός ανθρώπου που νιώθει προδομένος και πιστεύει ότι εκμεταλλεύτηκαν την ευαλωτότητά του, οδηγώντας τον σε ακραία μέτρα για να πάρει πίσω τον έλεγχο της ζωής του. Σημειώνει επίσης ότι, όσο η παραγωγή προχωρούσε, η ομάδα διέκρινε ανησυχητικές παραλληλίες με όσα συνέβαιναν στον κόσμο, κάνοντας την ιστορία να μοιάζει ταυτόχρονα επίκαιρη και άβολη — μια ταινία που δεν υπόσχεται άνεση, αλλά ίσως «την αναπόφευκτη δυσφορία» της εποχής μας.
————–
The morning of February 8, 1977, Tony Kiritsis, 44, entered the office of Richard O. Hall, president of the Meridian Mortgage Company, and took him hostage with a sawed-off 12-gauge shotgun wired with a “dead man’s wire” from the trigger to the Hall’s head. This is the true story of the stand-off that took the world by storm as Tony demanded $5 million, no charges or prosecution, and a personal apology from the Halls for cheating him.
Δείτε το trailer της ταινίας εδώ Η ΟΜΗΡΙΑ (DEAD MAN’S WIRE) – Trailer Greek Subs
Υλικά των ταινιών μπορείτε να βρείτε εδώ: Spentzos Film Releases
21 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ SPENTZOS FILM https://spentzosfilm.gr/






