Χ. Γιαννούλης: Επικοινωνιακές φιέστες πάνω στα κενά ασφαλείας του σιδηροδρόμου

Δήλωση του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστου Γιαννούλη: 

«Επικοινωνιακές φιέστες πάνω στα κενά ασφαλείας του σιδηροδρόμου – Απαιτούνται ξεκάθαρες απαντήσεις για την τηλεδιοίκηση»
Την ώρα που η κυβέρνηση επιλέγει να στήσει ακόμη μία επικοινωνιακή φιέστα για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων Αθήνας – Θεσσαλονίκης, οι αποκαλύψεις του Κώστα Γενιδούνια για την πραγματική κατάσταση του συστήματος τηλεδιοίκησης προκαλούν εύλογη ανησυχία και απαιτούν ξεκάθαρες απαντήσεις.
Τρία και πλέον χρόνια μετά το έγκλημα των Τεμπών, η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει μια εικόνα κανονικότητας, ενώ εξακολουθούν να διατυπώνονται σοβαρές καταγγελίες ότι κρίσιμα συστήματα ασφαλείας δεν λειτουργούν όπως διαφημίζεται.
Η ασφάλεια των πολιτών δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο επικοινωνιακής διαχείρισης. Δεν μπορεί να υποκαθίσταται από κορδέλες, πανηγυρικές δηλώσεις και κυβερνητικές φωτογραφίες.
Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει με στοιχεία:
· Λειτουργεί σήμερα πλήρως και σε όλο το δίκτυο το σύστημα τηλεδιοίκησης;
· Ποια τμήματα εξακολουθούν να παρουσιάζουν ελλείψεις ή να λειτουργούν με προσωρινές λύσεις;
· Ποια είναι η πραγματική εικόνα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο;
Οι πολίτες έχουν πληρώσει πολύ ακριβά την ανεπάρκεια, τις καθυστερήσεις και την απόπειρα συγκάλυψης. Δεν δικαιούνται άλλη μία παράσταση επικοινωνιακού χαρακτήρα.
Η αλήθεια για την ασφάλεια του ελληνικού σιδηροδρόμου δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από κυβερνητικές φιέστες.

24.7.2026