Η τέχνη ως προσωπική διαδρομή – Η έκθεση του Τμήματος Εικαστικών του Δήμου Διονύσου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια έκθεση του Τμήματος Εικαστικών του Δήμου Διονύσου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, όπου παρουσιάστηκαν έργα των μαθητών του τμήματος από τη δημιουργική χρονιά που ολοκληρώθηκε.
Η έκθεση αποτέλεσε μια ξεχωριστή συνάντηση ανθρώπων με διαφορετικές αφετηρίες, εμπειρίες και καλλιτεχνικές αναζητήσεις, που μοιράζονται όμως την ίδια ανάγκη: την ανάγκη να εκφραστούν μέσα από την τέχνη.
Στους χώρους της έκθεσης παρουσιάστηκαν έργα ζωγραφικής και δημιουργίες από πηλό, με θεματολογία εμπνευσμένη από τη φύση, το τοπίο, τη θάλασσα, τον άνθρωπο και την καθημερινή ζωή. Κάθε έργο είχε τη δική του προσωπικότητα και αποτέλεσε ένα μικρό κομμάτι της διαδρομής του δημιουργού του.
Πίσω από κάθε πίνακα δεν βρίσκεται μόνο ένα αποτέλεσμα, αλλά πολλές ώρες μαθημάτων, προσπάθειας, πειραματισμού και αναζήτησης. Για τους μαθητές ενός εικαστικού τμήματος, η διαδικασία έχει συχνά μεγαλύτερη αξία από την ίδια την τελική εικόνα. Είναι η στιγμή που ο άνθρωπος αφήνει στην άκρη την καθημερινότητα και βρίσκει έναν διαφορετικό τρόπο να παρατηρεί, να αισθάνεται και να επικοινωνεί.
Η εικαστικός και υπεύθυνη διδασκαλίας του τμήματος, Μαίρη Αρνή, καθοδήγησε τους μαθητές σε αυτή τη δημιουργική πορεία, δίνοντας έμφαση τόσο στην καλλιέργεια των τεχνικών δεξιοτήτων όσο και στην ανάπτυξη της προσωπικής έκφρασης.
Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και η παρουσία ανθρώπων που επισκέφθηκαν την έκθεση αποτέλεσαν μια ιδιαίτερα όμορφη επιβράβευση για τους μαθητές και τη συνολική προσπάθεια της χρονιάς.
Γιατί τελικά, μια έκθεση ζωγραφικής δεν είναι μόνο μια παρουσίαση έργων. Είναι η στιγμή που η προσωπική δημιουργία βγαίνει από τον χώρο του μαθήματος και συναντά το βλέμμα του θεατή.
Και ίσως εκεί να βρίσκεται και η πραγματική αξία της τέχνης: στη στιγμή που αυτό που δημιούργησε ένας άνθρωπος μόνος του, γίνεται αφορμή για μια κοινή εμπειρία.
Μαίρη Αρνή 

Εικαστικός
19.10.2026